Sığır etleri şarbon şüphesiyle toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Sığır etleri şarbon şüphesiyle toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 00:07

Almanya'da Kuzey Ren-Vesfalya (KRV) eyaleti Çevre Bakanlığı, sığır etlerinde şarbon şüphesiyle birçok firmanın piyasaya sürdüğü sığır etlerinin toplanması talimatını verdi.

Haberin Devamı

Almanya'da Kuzey Ren-Vesfalya (KRV) eyaleti Çevre Bakanlığı, sığır etlerinde şarbon şüphesiyle birçok firmanın piyasaya sürdüğü sığır etlerinin toplanması talimatını verdi. Toplanan etlerin Hollanda üzerinden gelen etler olduğu bildirildi. Bakanlık, eylül ayı sonunda Slovakya’dan getirilip Polonya’da kesilen iki sığırda şarbon hastalığı olduğunu tespit etti. Toplanan etlerin öncelikle Corned sığır eti ve sığır eti sosisleri olduğu aktarıldı. Özellikle Hollanda üzerinden Almanya’ya gelen etler şarbon şüphesi taşıyor.

Bu etlerin eylül sonu ve ekim başı itibariyle Almanya’da marketlerin tezgahlarında satıldığı tahmin ediliyor. İlgili marketlerde müşteriler bilgi panolarıyla uyarılıyor. Rheinische Post gazetesi internet sayfasında konuyla ilgili haberinde, Bremen’deki Könecke’nin Corned sığır etleri ve Augsburg’da üretilen sığır sosislerinin şarbonlu olabileceğini aktardı. Gazete, “Bu firma, mikrobiyolojik anlamda temiz olmadığı için etleri geri topluyor.” ifadelerini kullandı.

Şüpheli durumdaki Könecke Deutsches Corned Beef ve Redlefsen Deutsches Corned Beef’in dilim et paketleri şeklinde Penny, Aldi Nord, Dohle ve Kaufland marketlerinde satıldığı ve artık satışının durdurulduğu bildiriliyor. Bu ürünler kasa fişi olmadan da marketler tarafından geri alınıyor. Ancak şimdiye kadarki araştırmalar etlerde şarbon mikrobu olduğuna dair bir veriye ulaşılamadığını gösteriyor. Yetkililer bu nedenle, etlerin geri toplanmasının tamamen tedbir amaçlı olduğunun altını çiziyor. Hayvanlardan insanlara geçebilen şarbon hastağının ölüme kadar götürebileceği bildiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!