Şiddet iletişim aracı değildir

Güncelleme Tarihi:

Şiddet iletişim aracı değildir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2011 10:47

Göçmen Kadınlar Birliği, şiddetin disiplin aracı olarak görülen bir kültür olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

KADINA Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü, Almanya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Göçmen Kadınlar Birliği (GKB) Frankfurt Ginnheim Grubu'nun düzenlediği etkinlikte, kadına yönelik şiddeti yaratan temel sorunların giderilmesi gerektiği belirtildi. GKB üyeleri Çınar Işık, Saadet Sönmez, Şükran Bakuş, Selda Su, Zehra Ayyıldız, Kezban Karabulut, Yıldız Durmaz, Barış Alpdoğan, Gümur Ünal, Nurten Mutlu ile Elif Durmaz, kadına şiddetin toplumda yeri olmadığını vurguladılar.

Kadınlara yönelik dışlamaya, ayrımcılık ve şiddete karşı çıktıklarını kaydeden GKB üyeleri sözlerini şöyle sürdüdüler: "Kimi kültürlerde yetiştirmede şiddet, disiplin ve doğal iletişim aracı olarak algılanıyor. Bu çok yanlış bir anlayış. Almanya’da eğitimde şans eşitliği istiyoruz. Eğitimlerini tamamlayıp iş hayatına kazandıran programlar, kadın evlerinin sayısının artmasını istiyoruz. İş hayatında kadınlar hala aynı iş için yüzde 23 daha az maaş alıyor. Devlet aile yapısını güçlendirici programlar geliştirmeli. Çalışma hayatında kadınları çocuklarıyla birlikte gözeten, iyileştirmeler şart. Şiddeti ve yoksulluğu daha fazla çekmek istemiyoruz.“

25 Kasım 1960 yılında Mirabel adlı kardeşler, Dominik Cumhuriyeti’nin askeri yönetimince muhalif oldukları gerekçesiyle tecavüz edildikten sonra işkenceyle öldürülmüştü. Birleşmiş Milletler de 1999 yılında 25 Kasım’ı tüm dünyada fuhuşa zorlanan, tecavüze uğrayan, toplumun, aile bireylerinin baskısı altında yaşayan, şiddetine uğrayan kadınların durumuna dikkat çekmek için "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü“ ilan etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!