Seri cinayetlerde Almanya İsviçre hattı

Güncelleme Tarihi:

Seri cinayetlerde Almanya İsviçre hattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2013 12:42

Almanya’da sekizi Türk, biri Yunan ve bir Alman kadın polis memurunu öldüren neonazi terör örgütü NSU’nun İsviçre’de de derin bağlantıları olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

NSU’nun elebaşları Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Beate Zschaepe’nin, Zwickau’daki neonazi arkadaşlarından bazılarının İsviçre’ye yerleştiği ve orada faaliyetini sürdürdükleri belirlendi. İsviçre Savcılığı da bu yüzden üç kantonda soruşturma başlattı. Çetenin çevresindeki arkadaşlarının sık sık Almanya’dan İsviçre’ye gittikleri ve burada toplantılar düzenledikleri öğrenildi.

İSVİÇRE’DEN DOSYALAR

İsviçre savcılığının, çeteyi yakından tanıyan ve Chur kentine yerleşen Alman istihbarat teşkilatı muhbiri Primus kod adlı Alman’ın ifadesini aldığı bildirildi. Primus, Zschaepe ile yakın bağları olduğunu ve çetenin yuvalandığı Zwickau’da nerede alışveriş yaptığını bile bildiğini itiraf etti. Savcılık, seri cinayetlerin ortaya çıkmasından sonra İsviçre’de üç kantonda yaşayan Alman neonazileri sorguya çekti ve bu sorgular derinleşerek devam ediyor. Soruşturmayı yürüten Bern Savcılığı, NSU’ya yardımcı olan altı kişi hakkında Almanya’ya hukuki yardımda bulunduklarını doğrularken, üç kantonda daha araştırmanın sürdüğünü belirtti.

ÇETE İSVİÇRE’DE

İfadesi alınan bazı tanıklar, üçlü çeteyi İsviçre’de gördüğünü iddia etti. Üçlü çetenin seri cinayetlerde kullandığı Çek yapımı Ceska 83 tipi silah da İsviçre’den getirilmişti. Silahı NPD Thüringen teşkilatı eski başkanı Ralf Wohlleben tedarik etmekle suçlanıyor. Öte yadan Yeşiller Berlin Eyalet Meclis Milletvekili Benedikt Lux, Berlin Emniyet Teşkilatı’nın NSU ile bağlantısı bulunan ikinci bir kişiyi daha muhbir olarak kullandığını ileri sürdü. Meclise konu ile ilgili soru önergesi sunan Lux, Thomas S. dışında ikinci bir muhbirin olup olmadığını sordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!