Semavi dinlerden müzik köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Semavi dinlerden müzik köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2010 14:36

ALMANYA'nın Essen kentinde düzenlenen “Dinlerarası Müzik Köprüsü” projesi kapsamında din, dil, ırk ve mezhep savaşlarının hala varolduğu günümüzde, aynı topraklarda yaşayan dinler arasında kardeşliği, birlik ve beraberliği ve hoşgörüyü yansıttı.

Haberin Devamı

Dünyaya mesaj vermeye yönelik düzenlenen konsere NRW Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın, Essen Belediyesi Uyum Meclisi Başkanı Muhammet Balaban, Katolik Kilisesi Yetkilisi Dr. Jürgen Cleve, Protestan Kilisesi Yetkilisi Irmenfried Mundt başta olmak üzere, sivil toplum örgütü yetkilileri, politikacılar, iş adamları ve Ruhr Bölgesi'nde yaşayan çeşitli inançtan davetliler katıldı.

Essen Gençlik Dairesi'nde yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan Mehmet Bingöllü'nun organize ettiği, Essen Halk Eğitim Merkezi (Volkshochschule), Allbau Vakfı ve Essen Kültür Ofisi'nin katkılarıyla gerçekleşen “Dinlerarası Müzik Köprüsü” adlı etkinlikte sahne alan Katolik, Protestan, Yahudi ve Müslüman 4 farklı inançtan oluşan 4 koro programın açılışında “Hu Zikri ve Esma” isimli ilahiyi Türkçe dilinde hep birlikte söyledi. Yaklaşık iki saat süren konserde, şef Mustafa Alp Ataç yönetimindeki NRW Türk Müziği Korosu'nun seslendirdiği 8 ilahi parça salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.

MÜZİK BİRLEŞTİRİR
Konser öncesi söz alan NRW Uyum Müsteşarı Zülfiye Kaykın, dinlerin birbirini daha iyi tanımaları, yakınlaşmaları, birlik ve beraberlik sağlamaları adına hazırlanmış güzel bir proje olarak değerlendirdiği konuşmasında, “Bugün 3 Semavi dinin mensubu olarak farklı inançtan ve farklı dilden müzik grupları bir araya geldi. Şu anda yaşadığımız uyum bağlamındaki tartışmalara güzel bir cevap diye düşünüyorum. Yarım asırdan bu yana aynı topraklarda bir arada yaşayan insanların ayrılıklarından daha çok, onları birleştiren unsurların olduğuna ve bunları da en güzel yansıtabilecek formüllerden birinin de müzik olduğuna inanıyorum“ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!