Ölenlerin sayısı beşe yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Ölenlerin sayısı beşe yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2024 12:04

Almanya’nın güneyinde meydana gelen sel felaketinde ölenlerin sayısı beşe yükseldi. Bavyera'da 3 kişinin, Baden-Württemberg'de ise 2 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Bir itfaiyeci ise kayboldu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın güneyindeki Bavyera’da yağan şiddetli yağmurların ardından yaşanan sel felaketi tehdidi hâlâ devam ediyor. Bavyera’dan geçen Tuna Nehri’nde yükselen su seviyeleri çevredeki küçük şehirleri tehdit ediyor. Passau yakınlarında şu seviyesi 9.55 metreye yükseldi. Bavyera Sel Bilgi Servisi (HND) sabah 05.45’te 9.48 metre olan su seviyesinin 1 saat sonra 9.55 metreye yükseldiğini duyurdu. Unterer Wohrd’de bulunan ve doğrudan Tuna Nehri üzerinde yer alan bölge akşam geç saatlerde boşaltıldı. Regensburg Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre operasyon saat 22.30’da sona erdi. Tüm bölge sakinleri tahliye edilirken, polis, ‘mülk koruma’ya yönelik bölgede kalmaya devam etti. Yukarı Bavyera’nın Flintsbach kentindeki Falkenstein Kalesi’nin bazı bölümleri aralıksız yağan yağmur nedeniyle aşağı kaydı. Bu bölgede yaşayan yaklaşık 50 bölge sakini güvenli bir şekilde tahliye edildi. Avusturya sınırındaki otoyoldan çok uzak olmayan kale kalıntıları popüler bir yürüyüş noktası konumunda. Chiemsee-Alpenland turizm organizasyonuna göre ana kale Falkenstein 1300’lü yıllarda inşa edildi.

Haberin Devamı

Ölenlerin sayısı beşe yükseldi

Ölenlerin sayısı beşe yükseldi
KORUYUCU ÖNLEMLER ALINDI
Güney Almanya’daki şiddetli yağışların ardından 3 Haziran’dan itibaren Hessen eyaletindeki nehir seviyeleri de yükselmeye başladı. Yetkililer, Ren ve Main nehirlerinde yükselen su seviyelerine karşı koruyucu önlemler aldı ve sel savunma duvarları inşa etti. Bergstrasse bölgesindeki eski Biblis nükleer enerji santralının da etkilenecek bölgeler arasında yer aldığı belirtildi. Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, yeniden yapılanma konusunda yardım edileceğini açıkladı. Habeck, Almanya’nın güneyindeki sel felaketinden etkilenen insanlara destek sözü verdi ve “Sel bölgelerinde şu anda tek bir öncelik var; Can ve mal kurtarmak. Günün zorunluluğu budur. Ancak sel bölgelerinde yaşayan insanlara yeniden yapılanma konusunda da yardım edilmeli” dedi. Augsburger Allgemeine gazetesine demeç veren Habeck, geniş arazilerin geçmişe kıyasla daha sık sular altında kalmasının küresel ısınmanın bir sonucu olduğunu kaydetti. Habeck, “Bunu geri çeviremeyiz, ancak bugünlerde yaşanan korkunç olayların iklimin korunmasını ne kadar ciddiye aldığımız konusundaki tartışmaları canlandıracağına inanıyorum” dedi.
Öte yandan Almanya’daki sel felaketinde ölenlerin sayısı beşe yükseldi. Aalen polis teşkilatı sözcüsü, Schorndorf kentinde sular altında kalan evde bir erkek ve bir kadının cesetlerine ulaşıldığını açıkladı. Bavyera’da ise Türkiye kökenli Asuman Özen (43), bir itfaiyeci ve bir vatandaş hayatını kaybetti. 1 itfaiyeci ise kayboldu.
Ölenlerin sayısı beşe yükseldi

Ölenlerin sayısı beşe yükseldi

BAKMADAN GEÇME!