Seks skandalı komisyonda

Güncelleme Tarihi:

Seks skandalı komisyonda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2022 12:19

Baden-Württemberg İçişleri Bakanı Thomas Strobl, üst düzey bir emniyet görevlisinin karıştığı seks skandalı nedeniyle Eyalet Meclisi İçişleri Komisyonu’nda ifade verdi. Emniyet görevlisinin bir kadın polise gönderdiği seks videosuyla ilgili savcılığın başlattığı soruşturmanın İçişleri Başkanlığı tarafından kamuoyuna yansıtıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

BADEN-Würtemberg Savcılığı, geçen yıl kasım ayından bu yana bir emniyet müdürü hakkında bir kadın başkomiseri videolu sohbet ortamında cinsel fantezileriyle taciz ettiği iddiasıyla soruşturma yürütüyor. Savcılığın talebi üzerine mahkeme kararıyla geçen yıl Noel’den kısa bir süre önce suçlanan emniyet müdürünün evinde arama yapılmıştı. Ancak savunma avukatının bir yazısının kamuoyuna duyurulması üzerine de soruşturma genişletildi. Soruşturmayla ilgili gizliliğin ihmal edildiği gerekçesiyle savcı yeni bir soruşturma başlattı ve dosyanın İçişleri Bakanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşıldığı ortaya çıktı. Ancak İçişleri Bakanlığı kovuşturmaya izin vermediği için dava düştü.
Bunun üzerine Baden-Württemberg Eyalet Meclisi İçişleri Komisyonu, İçişleri Bakanı Strobl’u komisyonda soruları yanıtlamaya davet etti. SPD, İçişleri Bakanlığı’nın olayın aydınlatılması için bilgi vermesi gerektiğini açıklarken, FDP’li üye ise bakanlığın soruşturmayla ilgili detay paylaşmasının çok ciddi bir sorun olduğunu kaydetti.

 

BAKMADAN GEÇME!