Şehrimizin ortasında camimiz

Güncelleme Tarihi:

Şehrimizin ortasında camimiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2011 14:25

Türk Alman Sağlık Vakfı’nın, Avrupa Biriği Fonu ve Hessen Uyum ve Sosyal Bakanlığı’nın katkılarıyla başlatacağı ‘Şehrimizin ortasında camimiz’ projesine start verildi.

Haberin Devamı

Almanya'da Türk Alman Sağlık Vakfı, Avrupa Birliği Fonu ve Hessen Uyum ve Sosyal Bakanlığı’nın katkılarıyla ‘Şehrimizin ortasında camimiz’ porjesi başlattı. Uyuma katkı sağlayacak projenin startını veren Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Kültür ve Uyum Bakanı Jörg Uwe Hahn, Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin’e bakanlığının katkı onayı ve 22 bin 718 Euro 28 Cent’lik ilk çeki teslim etti. 3 yıllık projeye eyaletteki başta DİTİB olmak üzere cami dernekleri ve kurumlar müracat edebilecek.


Bakan Hahn. ‘ Cumhurbaşkanı Christian Wulf’un ‘İslam Almanya’yanın içindedir’ sözüyle başlayıp ‘’Amacımız güler yüzlü birbirin seven ve ön yargısız komşuluk yaratmak. Camilerin yüzde 99’unda sorun yok. Biz bu cami dernekleriyle çalışmalar yapacağız. Onları partner olarak kazanacağız. Camilerinde katkısıyla göçmenlerle Alman vatandaşları arasında uyumlu bir yaşam sağlayacağız. Ben dinin devletten ayrı olmasını kesinlikle savunuyorum. Hessen Eyaleti olarak eyalaetteki Müslüman çocuklarının din dersi eğitimi görmesinden yanayız. Bunun için bize başvuru yapan kurum ve cami derneklerini inceleme ve arştırma safhasındayız’ dedi.

Haberin Devamı

SOSYAL DANIŞMA MERKEZİ
Hessen DİTİB Camileri Birliği Başkanı Fuat Kurt ve Wetzlar Belediye Başkanı Wolfram Dette katkı vereceklerini belirttiler. Dr. Bilgin ‘Hedefimiz göçmenlerle Almanlar arasında yaşamı kolaylaştıracak noktalar bulmak. Son yıllarda cami ve İslam kelimeleri duyulduğunda başta Almanya olmak üzere Avrupa’da korku yaratılmakta. Biz bu projede İslam’dan korkulmasının gereksiz olduğunu. birlikte yaşamın ön yargılar kırılınca çok daha iyi bir duruma geleceğine inananıyoruz. Cami dernekleri sosyal bir danışma merkezi gibi hizmet vercekler. İlk etapta 6 dernekle çalışmalar yürütülecek. Bu çalışmalarımızıda ona göre yapmaktayız.’’ Dedi ve eyalaetteki cami dernekleri ve belediyelerin kendilerine müracat ettiklerinde proje hakkında gerekli bilgiler verileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!