"Seçim yasası değişsin"

Güncelleme Tarihi:

Seçim yasası değişsin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2008 11:53

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi milletvekili Christian Ströbele, Federal Anayasaya Mahkemesi'nin kararından sonra, seçim yasasındaki ek kontenjan milletvekiliyle ilgili bölümün yeniden düzenlenmesi için harekete geçilmesini istedi.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Federal Meclis Seçim Komisyonu'nda yer alan Ströbele, 2009 yılında yapılacak genel seçimlere kadar düzenlenmenin yapılması talebinde bulundu. Braunschweiger Gazetesi'ne konuşan Ströbele, 'Bir sonraki seçime yine, yanlış bir seçim yasasıyla girmemeliyiz. Hızlı bir yasa değişikliği elbette yorucu olacaktır ama bu konu acilen çözülmelidir' dedi.

Karara itiraz

FDP milletvekili Ernst Burgbacher ise, meclisin bu çalışma döneminde ilgili yasada yeniden düzenlenme yapmasını, ancak yeni düzenlemenin 2009 yılındaki seçimlerden sonra yapılacak genel seçimlerde yürürlüğe girmesini istedi. Anayasa Mahkemesi'ne konuyla ilgili olarak itirazda bulunan Prof. Hans Meyer ise, Federal Anayasa Mahkemesi'nin yasanın yeniden düzenlenmesi için 2011 yılına kadar süre tanımasına anlam veremediğini açıkladı. Meyer, partilerin, anayasaya aykırı bu seçim yasasıyla bir sonraki seçimlere girmeleri durumunda inandırıcılıklarını kaybedeceklerini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!