Seçim turuna çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Seçim turuna çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2010 15:33

İngiltere İşçi Partili Milletvekili Joan Ryan ve belediye meclis üyesi adayı Yusuf Çiçek, mayıs ayı sonunda yapılacak seçimler için destek turuna çıktı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE İşçi Partisi Kuzey Enfield Milletvekili Joan Ryan, Kuzey Enfield Bölgesi'nde belediye meclis üyesi adayı Yusuf Çiçek mayıs ayında ülkede yapılacak genel ve yerel seçimler öncesi sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. İşçi Partili politikacılar, toplum temsilcileriyle bir araya gelerek seçimler için destek istedi. Ülkede yaşayan göçmenlerin seslerini duyurmak için seçimlerde oy kullanmasi gerektiğinin önemine değinen Ryan ve Çiçek, sivil örgütlerin yetkililerinden toplumu oy kullanmaya yönlendirmelerini talep etti. Ryan, en yakın zamanda seçmenlerin oturdukları belediyeye kayıt yaptırmaları gerektiğini de vurguladı.


Türk dernekleri önemli
Joan Ryan ve Yusuf Çiçek ilk önce bölgede bulunan Cemevi'ni ziyaret ederek Cemevi Başkanı İsrafil Erbil'den faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ryan ve Çiçek daha sonra Dalston Lane'deki Halkevi'nin inşaatı süren yeni binasını ziyaret ederek Halkevi Koordinatörü İbrahim Doğuş’la çalışmaları hakkında görüştü. Seçim turu kapsamında Süleymaniye Camii'ne de giden Ryan ve Çiçek burdaki yetkililerle görüştükten sonra Haringey'deki Komkar binasını ziyaret etti. İşçi Partisi Milletvekili Joan Ryan ve Yusuf Çiçek son olarakta Stoke Newington’da ki Aziziye Camii ve Eğitim Merkezi'ne giderek yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaretler sonrasında konuşan milletvekili Ryan, "Türk dernekleri bizim için çok önemli. Onların sorunlarını çözebilmek ve seslerini daha fazla duyurmaları için oy kullanmaları gerekiyor. Görüşmede bunları dile getirdim" dedi.

Haberin Devamı

Cemevi Başkanı Erbil de en önemli sorunun eğitim olduğunu belirterek, bu konudaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Erbil, son yıllarda toplum içinde artan cinayetlerle ilgili olarak bir etkinlik düzenleyeceklerini belirterek, İngiltere’de ki tüm sivil toplum örgütlerinin ortak sorunlarda birlikte hareket etmelerinin önemli olduğunu ifade etti.


Süleymaniye Camii’ni ilk defa ziyaret ettiğini belirten Ryan, cami ve UKTICC Vakfı hakkında bilgi aldı.Hakan Yıldırım, görüşmede Süleymanie Cami’nin 20 yıldır İngiltere’deki topluma hizmet verdiğini belirtti.Cami dışında kurdukları vakıflada çok sayıda öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Yıldırım, bu amaçla açılmış 9 tane okula sahip olduklarını dile getirdi.Amaçlarının islamı öğreterek sadece Türk değil tüm müslümanlar arasında sosyal ve kültür köprüsü olmak istediklerini kaydetti. Her yıl yaptıkları festival hakkındada Ryan ve Çiçek’e bilgi veren yetkililer, geçen yıllardaki 9 gün süren festivalde 20 bin insanı ağırladıklarını söyledi. Yetkililer ayrıca 22 Şubat Pazartesi günü Marathon School of Excellence okulunun açılışına politikacıları davet etti. Ryan ise toplantıda genç kuşakların zor durumda olduklarını, kendi kültürlerinden kopmadan ülkeye entegre olmalrı gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Süleymaniye Camiİ’nden sonra Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi’ni ziyaret eden Ryan ve Çiçekö burdada merkez başkanı Ahmet Sezgin ve yetkililerle görüştü.Sezgin, kendi toplumlarını sorunlarıyla ciidi anlamda ilgilenen ve mücadele eden politikacıları herzaman destekleryeceklerini kaydetti.Seçimler yaklaşırken göçmenliğin ele alındığı bir konferans düzenleyeceklerini belirten Ahmet Sezgin, bu amaçlada ülkedeki seçimlerin önemine değineceklerini ifade etti. Burda caminin imamı Fahri Baltan ve Hackney Belediyesi sözcüsü Muttalip Ünlüer ile görüşen Ryan ve Çiçek,caminin faaliyetleri ve eğitim merkezi hakkında bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!