Seçim otomatı rehber olacak

Güncelleme Tarihi:

Seçim otomatı rehber olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 20:10

Hamburg'da yapılacak eyalet parlamentosu seçimlerinde özellikle genç seçmenleri oy kullanmaya teşvik için seçim otomatı hizmete girdi.

Haberin Devamı

HAMBURG'DA 20 Şubat'ta yapılacak olan eyalet ve yerel seçimlerinde özellikle genç seçmenleri oy kullanmaya teşvik amacıyla Eyalet Politik Eğitim Merkezi “Seçim Otomatı” (wahl-o-mat) uygulamasına start verdi. Partilerle işbirliğinde hazırlanan “Seçim Otomatı” sayesinde sanal ortamda Hamburg'un en önemli meselelerine ilişkin 38 soruya verilen cevapların sonunda otomat soruları cevaplandıran kişiye en yakın görüşleri temsil eden partiyi veya partileri belirliyor.

TAVSİYE DEĞİL
“Seçim Otomatı” Hamburg 1 televizyonun Oriental Night programı yapımcısı ve sunucusu Bülent Kayaturan'ın (Bedo) sunuculuğunda Dammtor semtindeki Eyalet Politik Eğitim Merkezi Gençlik Dairesi bürosunda tanıtıldı. Merkezin Başkanı Dr. Sabine Bamberger-Stemmann, merkez görevlisi Abut Can ve vekil adayları Inka Dameran (SPD), Wolfhard Ploog (CDU), Christiane Schneider (Sol Parti) ve Michael Gwoszd (Yeşil Alternatif Liste) “Seçim Otomatı”nın startını verdiler. Bamberger-Stemmann “Seçim Otomatı”nın gençlerin siyasete ve seçimlere ilgisini çekmek için tasarlandığını belirterek, “Seçime katılan partilerin farklı konulardaki tezlerini cevaplandırılan sorularla karşılaştırılarak bir değerlendirme yapılıyor. Sonuçta kişinin görüşlerine en yakın parti veya partiler belirleniyor. Ancak bu kesinlikle bir seçim tavsiyesi niteliği taşımıyor. Sadece partiler ve programları hakkında seçmenlerin bilgilendirilmesi hedefleniyor” dedi.

Bamberger-Stemmann, www.wahl-o-mat.de internet adresinden herkesin ücretsiz olarak “Seçim Otomatını" kullanabileceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!