Schwesig’e istifa baskısı

Güncelleme Tarihi:

Schwesig’e istifa baskısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2022 13:52

CDU dış politika uzmanı ve Federal Meclis milletvekili Norbert Röttgen, ‘Kuzey Akım 2’ projesinde etkin rol oynayan Mecklenburg-Vorpommern Başbakanı Mnuela Schwesig istifası etmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın SPD’li eski Başbakanı Gerhard Schröder’den sonra, ‘Kuzey Akım 2’ doğal gaz boru hattı projesinin hayata geçirilmesine tam destek verdiği gerekçesiyle yine SPD’li Mecklenburg-Vorpommern Başbakanı Manuela Schwesig de hedef tahtası haline geldi. Özellikle ABD’nin projenin hayat geçirilmesini engellemek amacıyla Rusya’nın önde gelen enerji şirketlerinden Gazprom’un parasal desteğiyle eyaletin başkenti Schwerin’de bir vakıf kurulmasında öncülük ettiği suçlamalarına hedef olan Schwesing’in istifası bile istendi. CDU dış politika uzmanı ve Federal Meclis milletvekili Norbert Röttgen, basında yer alan haberlerin doğru olması halinde Schwesig’in görevi bırakmasının kaçınılmaz olacağını söyledi.

PARTİSİ DESTEK VERDİ
Mecklenburg-Vorpommern Eyalet Parlamentosu’ndaki muhalefet partileri CDU, Yeşiller ve FDP, bir komisyon oluşturularak Schwesig’in Rusya ile ilişkilerinin araştırılmasını gündeme getirdi. Planlanan komisyonun mayıs ayında göreve başlamasının beklendiği belirtildi. SPD Federal Meclis Grubu ise Rusya politikasıyla ilgili Schwesig’e dönük eleştirilerin yersiz olduğunu açıkladı. Muhalefetin istifa talebinin tamamen yersiz ve saçma olduğu vurgulanırken, “Schwesig’in yanındayız” açıklaması yapıldı. SPD, Almanya’nın CDU’lu eski Başbakanı Angela Merkel’in 16 yıl boyunca Rusya politikasını şekillendirdiğine dikkati çekerken, ‘Kuzey Akım 2’ projesi ile İklim Vakfı’nın gerçekleşmesinde Mecklenburg-Vorpommern’da yıllarca CDU ile ortaklık ettiklerini de hatırlattı.

BAKMADAN GEÇME!