Schröder, Federal Meclisi mahkemeye verdi

Güncelleme Tarihi:

Schröder, Federal Meclisi mahkemeye verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 10:28

Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, görev sonrası sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle kendisine tahsis edilen büro ve elemanlar için iptal edilen ödeneklerin yeniden ödenmesi için Berlin İdari Mahkemesi’ne başvurdu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, Federal Meclis olarak bilinen Alman Parlamentosu’nu mahkemeye verdi. Ukrayna’ya savaş açan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le dostluk ilişkilerini sürdürmesi ve Rusya’nın enerji devlerinden Rosneft ile Kuzey Akım 1 ve 2’nin yönetimlerinde görev alması nedeniyle eleştirilere hedef olan Schröder, “Başbakanlık görevi sonrası sorumluluklarını yerine getirmediği” gerekçesiyle Federal Meclis Bütçe Komisyonu’nun kendisine tahsis edilen büro ve eleman giderlerini iptal kararının geri alınması için Berlin İdari Mahkemesi’ne başvurdu. Almanya’nın 1998-2005 yıllarında başbakanlığını yapan Schröder’in avukatı Michael Nagel, Federal Meclis’in ödenekleri iptal kararının geçerli yasal düzenlemelere aykırı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

EMEKLİ AYLIĞINI ALMAYA DEVAM EDİYOR
Öte yandan Gerhard Schröder’in Federal Meclis’e ait binadaki büroları ve çalışan elemanlar için geçen yıl 400 bin Euro’nun üzerinde ödeme yaptığı da açıklandı. Ancak Bütçe Komisyonu’nun ödemelerin iptali kararından önce Schröder’in bürosunda çalışan bazı elemanların kendiliklerinden istifa ettiği de belirtildi. Schröder’in korumalarının görevi sürdürdükleri, hak ettiği 8 bin 300 Euro emekli aylığını almaya devam ettiği de açıklandı.

‘KÜSTAHLIK’ SUÇLAMASI
Federal Meclis’i mahkemeye vermesi üzerine CSU eski Başbakan Gerhard Schröder’i küstahlıkla suçladı. CSU Genel Sekreteri Martin Huber, sosyal medyada paylaştığı tweet’te “Putin’in lobicisi olarak Schröder kesinlikle Almanya’nın çıkarlarını savunmamaktadır. Ama vergi mükelleflerinin sırtından özel haklar istemektedir. Gerhard Schröder her türlü ahlaki duyguyu yitirmiştir. Ama SPD’de ise hâlâ kalpten karşılanmaktadır” satırlarına yer verdi.

‘BAY SCHRÖDER ALMANYA’NIN ÇIKARLARINA KARŞI...’
Hükümet ortağı FDP ise Federal Meclis Bütçe Komisyonu’nun Schröder’in büro ve çalışanlarına yapılan ödemelerin iptalinin doğruluğunu savundu. FDP Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Stephan Thomae, “Bu ödemeler görev süresi bittikten sonra da yerine getirmesi gereken özel görevler için yapılmaktadır. Ama Schröder bundan çok uzak kalmıştır. Bay Schröder Almanya’nın çıkarlarına karşı bir davranış sergilemektedir” dedi.

BAKMADAN GEÇME!