Schreiber: "Multikulti ölmedi, yaşatacağız"

Güncelleme Tarihi:

Schreiber: Multikulti ölmedi, yaşatacağız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2010 14:51

Hamburg'da düzenlenen törenle Hamburg Mitte İlçesi tarafından 4. kez başarılı sosyal çalışmalar yapan göçmen kökenlilere “Miteinander in Hamburg-Mitte” adı altında Uyum Ödülleri 2010 sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

HAMBURG Mitte İlçesi tarafından 4. kez başarılı sosyal çalışmalar yapan göçmen kökenlilere “Miteinander in Hamburg-Mitte” adı altında Uyum Ödülleri 2010 verildi. Hotel Hafen Hamburg'da düzenlenen ödül törenine Hamburg Mitte İlçe Belediye Başkanı Markus Schreiber, İlçe Meclisi Başkanı Dirk Sielmann çeşitli parti temsilcileri, Hamburg Başkonsolos yardımcısı Canan Ünal, eski Hamburg Eyalet Parlamento Başkan Vekili Nebahat Güçlü'nün yanı sıra çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

BİRLİKTE BÜTÜNLEŞİYORUZ
Ralf Nehmzow'un sunuculuğunu yaptığı törende konuşan Dirk Sielmann, "Çeşitli kültürlerden gelen insanlarla birlikte içiçe yaşıyoruz ve birlikte bu toplumu bütünleştiriyoruz. Hepimiz el ele vererek uyum içerisinde daha iyi yaşantımız olması için uğraş gösteriyoruz. Çoğu kişi gönüllü olarak sosyal çalışmalar yaparak başkalarına yardımları oluyor ve bu insanları ödüllendirmek için motive etmeliyiz" dedi.

ÖRNEK TEŞKİL EDİYORLAR
Hamburg'da barış ve uyum içerisinde yaşama amacıyla ödül vermeyi başlattıklarını belirten Markus Schreiber, "Hamburg-Mitte ilçesi olarak böyle ödül vermeye başlamakla örnek olduk. Bunu bazı kentlerde de artık yapmaya başladılar. Uyum konusunda insanlar birlikte hareket ederlerse sorun olmaz. Multikulti ölmedi ve bizler bunu hep yaşatacağız" dedi. Bu yıl ödül için 70 farklı proje önerildi. Gençleri spora kazandırmak için onlarca yıl çalışmalar yapan boks hocası Mecit Çetinkaya ve Hossein İsmail birinciliğe layık görülerek bin 500’er Euro ile ödüllendirildiler. İkinciliğe Saide Sesin Martinas ve Elena Botnov'a göçmen gençler için yaptıkları müzik çalışmalarıyla layık görüldüler. Bülent Sak ve Ayşe Karkar ve ekibine de Başarı Ödülü’nü aldılar. Törende Portekizli müzik grubu da yaptığı müzikle beğeni topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!