Scholz’a ‘Leopard’ baskısı

Güncelleme Tarihi:

Scholz’a ‘Leopard’ baskısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2023 11:05

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa ve ABD’nin ardından Ukrayna’ya 40 adet Marder tipi tank gönderileceğini açıklamasına rağmen hem ortaklarından hem de muhalefetten “Bu yeterli değil. Ukrayna’ya Leopard tankları da gönderelim” sesleri yükseldi.

Haberin Devamı

HÜKÜMET ortağı FDP’li savunma uzmanı Marie-Agnes Srack-Zimmermann’ın yanı sıra Yeşiller’li Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, Ukrayna’ya Leopard tankları gönderilmesinden yana olduklarını açıkladılar. Ana muhalefet CDU/CSU da koalisyon hükümetine, Ukrayna’nın kendisini savunabilmesi için ağır silah sevkiyatını sürdürme çağrısını yineledi. CSU Federal Meclis Grup Başkanı Alexander Dobrindt, partisinin Seeon Manastırı’nda düzenlediği ‘3. Kral Buluşması’ etkinliğinde yaptığı konuşmasında, “‘Marder’lerin gönderilmesi kararı doğru bir karardır ve yerindedir. Ama bu yetmez. İkinci adım da gelmeli ve Almanya Leopard tankları da göndererek Ukrayna’nın kendisini savunma hakkına destek vermelidir” dedi. Pandemi nedeniyle ancak iki yıl aradan sonra ilk kez düzenlenen etkinlikte konuşan CSU Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder de zaman kaybetmeden Ukrayna’ya Leopard tanklarının gönderilmesinden yana olduklarını söyledi.
CDU da Leopard tipi tankların gönderilmesine tam desteğini yineledi. CDU’lu Federal Meclis milletvekili ve eski bir subay olan dış politika uzmanı Roderich Kiesewetter, “Bu savaş ancak Leopard tanklarıyla bitirilir” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!