Schalke için transfer yaptık

Güncelleme Tarihi:

Schalke için transfer yaptık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2013 14:08

Alt yapı çalışmaları için Almanya’ya gelen GalatasarayBaşkanı Ünal Aysal, Hamburg’da kaldığı otelde yeni transferlerindenMourinho’ya, Fatih Terim’den Avrupa kupalarındakihedeflerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Aysal, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde eşleştiği Almanya’nın Schalke 04 takımını da değerlendirdi.

Haberin Devamı

GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal, Hamburg’da Hürriyet’e konuştu. Hotel Vier Jahreszeiten (Dörtmevsim Oteli) lobisinde Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Başkan Aysal, Didier Drogba ve Wesley Sneijder Sneijder transferlerini de değerlendirdi: “Aslında ihtiyacımız olan oyuncuları aldık. Çok iyi oyuncular transfer ettik. Ama Galatasaray çok büyük bir kulüp, zaten başkası da yakışmazdı.” “Drogba ile tek temas eden kulüp biz değildik. Daha sonraki süreçte diğer takımlar devre dışı kaldı. Hem Drogba hem de bizim için iyi bir transfer oldu. Drogba’nın bizi tercih etmesinde İstanbul, Türkiye Ligi ve Galatasaray’ın çekiciliği etkili oldu.”

12 ŞUBAT’TA GELİYOR

Şu anda Dorgba’nın 2013 Afrika Kupası’nda Fildişi Sahili Milli Takımı’nda kampta olduğunu belirten Aysal, “Afrika Kupası’ndan sonra 12 Şubat gibi aramızda olacak. Şu anda milli takımla birlikte maçlara çıkıyor. Bu yüzden maç ve antrenman eksiği olmayacak. Takıma derhal girecek ve tecrübesiyle uyum sürecini çabuk atlatacağını düşünüyorum” diye konuştu. Drogba ve Sneijder tranferlerinin abartıldığı kadar mali külfet getirmediğini belirten Aysal, şöyle devam etti: “Bu iki transfere baktığınız zaman büyük rakamlar görülüyor. Ama transferlerden Sneijder ile imzaladığımız sözleşme 3.5 yıllık, Drogba ile de 1.5 yıllık. Şampiyonlar Ligi’nde başarıyı yakalarsak, zaten alacağımız bedeller bu oyuncuların paralarını çok rahat karşılayacak. Bu transferler bir yatırım olarak düşünülmeli, harcama olarak değil.”

MOURINHO HABERLERİNE GÜLÜYORUM

Yeni transfer yapacakları iddialarına da açıklık getiren Aysal, “Bugün Florya ile bir temaslarımız oldu. Hocamız bu ara dönemde başka transfere ihtiyacı olmadığını söyledi. Başka bir transfer yapmayacağız” dedi. Jose Mourinho’nun Galatasaray’ın teknik direktörü olacağıyla ilgili medyada çıkan haberleri yalanlayan Aysal, şunları söyledi: “Medyada çıkan bu iddialara gülüp geçiyorum. Biz hocamızdan gayet memnunuz. Hocamız son derece başarılı, bunu defalarca tekrarladım. Uzun süre hep beraber çalışmayı düşünüyoruz. Dışardan bakıldığında Fatih Terim’le aramızda bir sorun olduğu düşünülebilir ama öyle değil. Biz son derece dostane ilişkiler içindeyiz ve beraber çalışmaktan son derece mutluyuz. Galatasaray’ın 2000’li yıllardaki Avrupa’daki başarılarını tekrar yakalamak istiyoruz. Galatasaray’ın hedefleri her zaman büyük olmuştur. Zihnen ve fiziken her türlü çalışmaları yapıyoruz. Hem yönetim hem de teknik ekip olarak paralelik içinde çalışıyoruz. Şu anda başarılı olmamamız için bir sebep yok.”

SCHALKE 04 ÇOK ÖNEMLİ BİR RAKİP

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde eşleştiği Almanya’nın Schalke 04 takımını değerlendiren Aysal, şöyle konuştu:
“Schalke 04, çok önemli bir rakip. Bizim de onlarla yarışabileceğimiz bir noktada olmamız gerektiği için bu transferleri gerçekleştirdik. Tahmin ediyorum ki, başarılı olacağız. Buradaki maçımıza taraftarlarımızı bekliyoruz. Zorluklar ne olursa olsun, Avrupa’da yaşayan insanlarımızın çaresini bulup o maçta bulunacaklarına inanıyorum. “Geçen ay İtalya’ya gittim. Orada iki kulüple Galatasaray’ın alt yapı çalışmaları için görüşmelerimiz oldu. Kulübümüzün icra kurulu ve yönetim kurulundan bir heyetle Hamburg ve Frankfurt’da bazı Alman takımlarıyla temaslarımız sürecek. Buradan dönerken tahmin ediyorum ki, kafamızda tasarladığımız formülü bulup döneceğiz. Tabi bu süreç uzun soluklu bir çalışma olacak.”

Irkçılık insanlık suçudur

HAMBURG Altona SPD meclis üyesi Behçet Algan’ın sporda ırkçılığa karşı içinde Galatasaray’ın da olduğu bir turnuva planlamasını da değerlendiren Aysal, şunları söyledi: “Umarım bu turnuva gerçekleşir. Irkçılık bir insanlık suçudur. Kabul edilmesi imkansız bir davranış şeklidir. Eğitim kurumlarının, devletin, yargının bu konuda son derece hassas ve çabuk reaksiyon vermesi gerekir.”

Burak hiçbir yere gitmiyor

G.SARAY Kulübü, golcü futbolcu Burak Yılmaz’ın satılacağı yönünde çıkan haberler üzerine açıklama yaptı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Burak’ın satılmasıyla ilgili kulübün herhangi bir düşüncesinin olmadığı belirtilerek, “Futbol takımımızla ilgili olarak böyle bir tasarrufumuzun olmadığının kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz” denildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!