Schaeuble yeni bir yasaya karşı

Güncelleme Tarihi:

Schaeuble yeni bir yasaya karşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2008 20:57

Almanya içişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya'da suç işleyen gençlerin daha erken sınır dışı edilmeleri için yeni yasalar gerekmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Schaeuble, AB ülkelerinin içişleri bakanlarının toplandığı Slovenya’nın Brdo kentinde yaptığı açıklamada, 'Bizim sürekli yeni yasalar çıkarmamıza gerek yok, mevcut yasaları daha etkin uygulamamız lazım' dedi.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) üst yönetimin ve Hessen eyaleti Başbakanı Roland Koch’un yabancı gençleri daha hızlı sınır dışı edilmeleri yönündeki talepleri üzerine de Schaeuble, AB hukuku çerçevesinin sınırlı olduğunu kaydetti.

Schaeuble, Almanya’da yoğun tartışmalardan sonra yeni bir yabancılar yasasının çıkarıldığını, suç işleyen yabancı bir gencin 3 yıldan faza hapis cezası alması durumunda sınır dışı edilebileceğini hatırlatarak, 'Ancak hangi genç üç yıldan fazla hapis cezasına çarptırılıyor ki?' şeklinde konuştu.

Öte yandan Federal Dışişleri Bakanı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı Frank-Walter Steinmeier de, 'Neuen Rhein-Zeitung' adlı gazeteye yaptığı açıklamada, Koch’un suç işleyen yabancı gençler üzerinden yaptığı seçim kampanyasından dolayı yabancı ülkelerde Almanya’nın itibarını zedelediğini belirtti.

Steinmeier, yabancıların uyumu konusundaki ihmallerin yasaların sertleştirilmesiyle düzeltilemeyeceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!