Sazlı sözlü eğlendiler

Güncelleme Tarihi:

Sazlı sözlü eğlendiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 17:38

Londra’da Cumartesi günleri Türk Dili ve Kültürü eğitimi veren Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu Aile Birliği’nin düzenlediği eğlence etkinliği, Kervan Community Hall’da gerçekleşti. Okulun müzik öğretmenlerinden İbrahim Mani’nin müziği eşliğinde hanımlar gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.

Haberin Devamı

Öğrencilerinin toplu olarak seslendirdiği “Zeytinyağlı Yiyemem Aman” türküsü ile başlayan etkinlikte, okul öğrencilerinden Tuana, okuduğu ‘İstanbul’ şiiri ve Özlem’in Şair Can Yücel’e ait ‘İşte Budur Hayat’ şiiri büyük alkış al aldı.

Okulun dans gurubunun sergilediği danslarla devam eden eğlence etkinliğine, Southgate Türk Okulu Başkanı Çimen Hüseyin, BTKD Başkanı Servet Hassan, Limasollular Derneği Başkanı Emine Sönmez de katılarak destek verdi.

TÜRK OKULLARI UNUTULUYOR
Okul giderlerini karşılamak için kaynak oluşturmak amacıyla düzenlenen gecede, bir konuşma yapan okul başkanı Sevtap Kemal, zor şartlarda hizmet verdiklerini hatırlatarak, “Türk okulları bir gurup gönüllü insanın fedakarlıkları ve bu gibi etkinliklerden elde edilen sembolik paralarla yaşatılmaya çalışılıyor. Toplumumuz maalesef Türk okullarına beklenen ilgiyi göstermiyor. Aileleri, çocuklarımızın ana dilleri ve kültürlerini öğrenmeleri konusunda daha duyarlı olmalılar” diye konuştu.

Britanya Türk Kadınlar Derneği Başkanı Servet Hassan, Limasollular Derneği Başkanı Emine Sönmez de yaptıkları konuşmada, Türk okullarına destek olunmasını istediler.

Etkinlikte hanımlar geç saatlere kadar eğlenirken, elde edilen gelirin okul giderlerinde kullanılacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!