Savcılıktan Patricia Schlesinger’in ofisine baskın!

Güncelleme Tarihi:

Savcılıktan Patricia Schlesinger’in ofisine baskın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2022 12:19

Berlin Polisi ve savcılığı, makamını kullanarak menfaat sağladığı gerekçesiyle görevden alınan Berlin Brandenburg Televizyon Kurumu (RBB) eski genel müdürü Patricia Schlesinger’in ofisine baskın düzenledi. Sürpriz baskının hedefinin, işten çıkarılan Patricia Schlesinger’e (61) ait belgeler olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

SAVCI Sebastian Büchner, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, “Sabah 09.30’dan itibaren, Tiergarten Bölge Mahkemesi’nin arama emriyle RBB binasının 13. katındaki Genel Yayın Yönetmeni odasında arama yaptık. Başsavcılıktan bir meslektaşımız da olay yerindeydi. Üç kutu evraka el konuldu ve şu anda değerlendiriliyor” dedi. Soruşturmanın başında RBB tüm belgeleri gönüllü olarak teslim edeceğini açıklamıştı. Ancak daha sonra yayın kuruluşunun her şeyi soruşturma makamına aktarmadığı şüphesi ortaya çıktı.

ARAMA ÖZEL BELGELERİ İÇERİYOR
Savcı Büchner, “Arama, görevden alındıktan sonra odaları mühürlenen Bayan Schlesinger’in özel belgelerini de içeriyordu” açıklamasında bulundu. Savcılık, ilk olarak Schlesinger, eşi Gerhard Spoerl ve RBB’nin eski yönetim kurulu başkanı Wolf-Dieter Wolf hakkında menfaat kabul ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı. Wolf’un RBB’nin ‘Dijital Medya Evi’ (DMH) planlamasında bir tanıdığı için kazançlı danışmanlık sözleşmeleri ayarladığı iddia ediliyor. Wolf ise suçlamaları reddediyor. Prestijli DMH binasının maliyetinin kısa sürede 65 milyon Euro’dan 185 milyon Euro’ya fırladığı belirtildi. Proje şu anda askıya alınmış durumda.

BAKMADAN GEÇME!