Savaş karşıtı Yeşiller’den ağır silahlara onay!

Güncelleme Tarihi:

Savaş karşıtı Yeşiller’den ağır silahlara onay
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 11:05

Almanya’da kurulduğundan bu yana savaş karşıtlığıyla siyaset yürüten ve gerek ülke içinde gerekse uluslararası alanda silahlanmaya karşı olan Yeşiller Partisi, Genel Kurulu’nda Ukrayna’ya ağır silahların gönderilmesine onay verdi.

Haberin Devamı

HAFTA sonu Düsseldorf’ta yapılan Genel Kurul’da, Ukrayna’ya ağır silah gönderilmesinin yanı sıra Alman Ordusu’nun yenilenmesi için 100 milyar euro fon ayrılması da kabul edildi. Ancak NATO’nun gayri safi hasılanın yüzde 2’sinin savunmaya ayrılması yönündeki hedefinin uygulanmasına karşı çıkıldı. Yapılan konuşmalarda Yeşiller Partisi’nin her zaman barış hedefiyle siyaset yapacağı vurgulanırken, ancak Rusya’nın başlattığı savaşta Ukraynalıların mağdur olduğu ve yardım edilmesi gerektiği ifade edildi.

‘ZAYIF DEĞİL GÜÇLÜ OLMAK’
Kurula video görüntülü olarak bağlanan Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Mahatma Gadhi’nin barış için kendi yaşamını feda ettiğini ifade ederken, “Pasifizm, rahatsız edici kararlar vermeye istekli olmadığımız için başkalarının ölmesine izin verdiğimiz anlamına gelmez” dedi. Yapılan oylamada delegelerin büyük çoğunluğunun destek vermesinden sonra üyelere hitap eden Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, üyelere sorumluluk üstlendikleri için teşekkür etti. Baerbock, delegelerin, parti programında olmayan bir konu hakkında karar verdiklerini hatırlatarak, konular üzerinde farklı ve yeniden düşünmenin zayıflık değil güçlü olmak anlamına geldiğini kaydetti.

Haberin Devamı

‘BODRUMDA OTURMANIN HİSSİNİ İYİ HATIRLIYORUM...’
Yeşiller Partisi Eş Başkanı Omid Nouripour da delegelerin hükümet ortağı olarak gerçeklikle yüzleştiğini ifade etti. Nouripour, delegelere hitap ederken kendi yaşamından örnek verdi. İran’da doğan ve 13 yaşındayken Almanya’ya gelen Omid Nouripour, “Çocukken bodrumda oturmanın nasıl hissettirdiğini hâlâ çok iyi hatırlıyorum ve bir sonraki bombanın veya roketin ne zaman ve nereye ineceğini bilmiyordum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!