Sarrazin'e protesto

Güncelleme Tarihi:

Sarrazine protesto
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 12:56

ALMANYA’nın Duisburg kentinde bulunan Lehmbruck Müzesi'ndeki okuma akşamına davet edilen eski Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin, protesto edildi.

Haberin Devamı

Soğuk havaya rağmen müzenin önünde Sol Parti, Yeşiller Partisi ve sivil toplum örgütlerinin de katıldığı protesto gösterisi yapıldı. 300’ü aşkın eylemci Sarrazin’in "Almanya kendini yok ediyor" adlı kitabında göçmenleri yönelik ayrımcı söylemlerini protesto etti.
Protestocuların arasında bulunan Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATIF) Başkanı Süleyman Gürcan, şunları dile getirdi: "Kitabında, göçmenlerin Almanya’daki öncü kültüre ayak uyduramamalarının genlerinden kaynaklandığını, bununla da Avrupa toplumlarında ‘akıl ve zeka’ seviyesinin düşmesine neden olduğunu, çok çocuk yapmaktan başka bir işe yaramadıklarını, çalışmadıklarını ve sosyal yardımlarla geçindiklerini ileri süren Sarrazin'i kınıyoruz. Sarrazin’in yaptığı açıklamalar düşünce özgürlüğü değildir, yaptığı yabancılara yönelik ayrımcılığı yaygınlaştırmaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!