Sarrazin’den SPD’ye ‘çifte standart’ eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Sarrazin’den SPD’ye ‘çifte standart’ eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 13:36

Müslümanlara karşı ağır eleştirileriyle tanınan eski SPD’li siyasetçi-yazar Thilo Sarrazin eski Şansölye Gerhard Schröder hakkında tahkim kurulu tarafından partide kalması yönünde verilen kararı, çifte standart olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

SPD’den ihraç edilen Thilo Sarrazin, eski Şansölye Gerhard Schröder hakkında parti tahkim komisyonunun kararını eleştirdi. Bild’e verdiği demeçte, “Ya SPD ahlaki değerleri tamamen rafa kaldırdı ya da İslam’ı eleştiren bir kitabın, Putin gibi acımasız bir diktatörü desteklemekten daha kötü olduğuna inanıyorlar” diyen eski SPD’li siyasetçi, her iki durumda da bir ‘çifte standart’ olduğunu vurguladı. Eski Şansölye Schröder özellikle, Rusya’nın şubat ayı sonunda Ukrayna’ya saldırmasından sonra, Rus devlet şirketleriyle ilişkisi ve Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı nedeniyle ağır bir şekilde eleştirildi. Pek çok SPD şubesi, 78 yaşındaki Schröder’in disiplin kuruluna verilmesi için başvuruda bulundu.

Sarrazin’den SPD’ye ‘çifte standart’ eleştirisi
PARTİ İLKLERİNE AYKIRILIK SÖZ KONUSU DEĞİL
SPD’nin Hanover tahkim komisyonu dünkü ilk oturumunda Schröder’in parti ilkelerini ihlal ettiğinin kanıtlanamayacağına, herhangi bir ihtar ya da partiden ihraca da gerekçe olmadığına karar verdi. Bu karara iki hafta içinde itiraz edilebilir. Schröder’in avukatı Michael Nagel, “Başka bir karar beklenmiyordu. Schröder baştan itibaren savaşa karşı tavır koydu ve Rusya’nın kararını bir hata olarak nitelendirdi” dedi ve partiye zarar veren bir tutum söz konusu olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

PARTİDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ
Thilo Sarrazin ise, yıllar süren tartışmalardan sonra 2020’de SPD’den ihraç edildi. İhracındaki en büyük sebep ise kitaplarındaki aşırıya kaçan İslam eleştirileriydi. 2018’deki ‘Düşmanca Devralma: İslam Nasıl İlerlemeyi Engelliyor ve Toplumu Tehdit Ediyor’ da dahil olmak üzere Sarrazin’in birkaç kitabı İslam dini ve mensuplarına yoğun eleştiriler içeriyor. Sarrazin kitaplarını bilimsel araştırma kitapları olarak değerlendirirken, SPD liderliği Sarrazin’in Müslüman karşıtı tezlerinin parti ilkelerini ihlal ettiğini ve partiye zarar verdiğini ileri sürerek ihraç kararı aldı.

BAKMADAN GEÇME!