Sarrazin susmuyor

Güncelleme Tarihi:

Sarrazin susmuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2010 10:47

'Türk ve Araplar üretici değil, dar gelirliler soğuk suyla yıkansın ve ev ödevini yapmayanların çocuk paraları kesilsin' açıklamaları yapan Sarrazin bir türlü susmak bilmiyor. Sarrazin'e popülist açıklamaları nedeniyle tepki yağıyor.

Haberin Devamı

Video: SARRAZİN USLANMIYOR...

ALMAN Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve Berlin eski Maliye Senatörü Thilo Sarrazin susmuyor. Göçmenleri hedef alan açıklamalarına bir yenisini daha ekleyen Sarrazin, "Ev ödevini yapmayan göçmenlerin çocuk parası kesilsin" önerisinde bulundu. Daha önce 'Türkler ve Arapların üretim işlevi bulunmuyor. Dar gelirliler soğuk suyla yıkansın' açıklamalarında bulunan Sarrazin'e tepki yağdı.


Sarrazin'e ders vermeye hazırız
Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Christine Lüders, Sarrazin'i sert dille eleştirdi. Sarrazin'in popülist açıklamalar yapmakla suçlayan Lüders "Sarrazin popüler konuşmalar yapacağına banka işleri ile ilgilensin. Bunlar bize uyum konusunda fayda sağlamıyor. Açık konuşmak her zaman önemli ve buna imkan kılınmalı. Ancak yapılan bu konuşma ülkemize her konuda güç katan insanlara hakaret edecek boyutta olmamalı ve genelleme yapılmamalı. Uyum konusunda Bay Sarrazin'e ders vermeye hazırız" dedi.

Göçmenleri küçük düşürüyor
Yeşiller Federal Meclis Milletvekili ve Partisinin Göç ve Uyum Sözcüsü Mehmet Kılıç ise Sarrazin'in bu açıklamalarıyla göçmenleri bir kez daha küçük düşürdüğünü belirterek "Açıklamalarında bireyleri rakamlara indirgeyerek onurlarını ayaklar altına almakta ve göçmenleri entegrasyona direnmekle itham ederek entegrasyon konusundaki cehaletini açıkça sergilemektedir" dedi. Sarrazin, Wiesbaden kentinde düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmada Türk, Arap ve Afrikalılar'ın Almanca öğrenmek istemediğini ileri sürmüştü.

Sarrazin'in ithamları
Göçmenlerin çocuklarının hiçbir zaman Alman arkadaşlarını evlerine davet etmediğini öne süren Sarrazin, Avrupa Birliği üye ülkeleriyle Rusya’dan ve Vietnam’dan gelen göçmenlerin öğrenmeye hevesli ve derslerde Alman çocukları kadar başarılı olduğunu belirtirken, "Ev ödevlerini yapmayarların çocuk paralarının yüzde 50 oranında kesilmesi gerekir" demişti. Sarrazin, bir süre önce de sosyal yardımla geçinenlerin tasarruf yapmaları için soğuk suyla yıkanmalarını önermiş "Zaten soğuk suyla yıkanmak sağlıklı" demişti. Berlin Duvarı’nın yıkılmasının 20. yıl dönümü dolayısıyla yayımlanan "Lettre International" adlı kültür dergisinin özel sayısında yer alan röportajında ise "Yanlış politikalardan dolayı sayıları artan bu kentteki Türk ve Arapların büyük çoğunluğunun manavlıktan başka üretim işlevi yok" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!