Sarrazin kitabını zehirli kartuşla bastı

Güncelleme Tarihi:

Sarrazin kitabını zehirli kartuşla bastı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2010 10:37

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi Başkanı Albert Schmid, SPD’nin en büyük nişanı Georg von Vollmar madalyasına layık görüldü. Ödül töreninde Sarrazin’in kitabını zehirli mürekkeple bastığı vurgulandı.

Haberin Devamı

ENTEGRASYON üzerine çalışmalarıyla tanınan Federal Göç ve Mülteciler Dairesi Başkanı Albert Schmid, göçmenlerle Alman toplumu arasında köprü kurmaktan SPD’nin en büyük nişanı Georg von Vollmar ödülüne layık görüldü. SPD’nin en tanınmış simalarının hazır bulunduğu ödül töreninde övgü konuşmasını yapan “Süddeutsche Zeitung” gazetesinin köşe yazarı Heribert Prantl, “Sarrazin’in kitabında verdiği sayılar bari doğru olsaydı.

KEŞKE BİZE SORSAYDI
Eğer Sarrazin, Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’ne sorsaydı, sayıları yanlış olmazdı. Sarrazin kitabını zehirli kartuşla basmıştır. Albert Schmid bir anti Sarrazin’dir. Son günlerdeki uyum tartışmaları başarısız uyum örnekleri üzerine. Sanki başarılı uyum örnekleri yokmuş gibi. Almanya göçmen ülkesi değil diyenler, şimdi uyumun iflas ettiğinden bahsediyorlar. Nasıl bir toplum istiyoruz sorusuna eski vatandaşların kendini vatanda hissettiği, yenilere ise vatan olan bir toplum cevabı en doğrusudur. Birlikte yaşam kültürü öncü kültür olmalıdır. Entegrasyonun sözcük anlamı dışlamanın zıttıdır” diye konuştu.

UYUM KURSLARI
Törende konuşan SPD’nin Bavyera Teşkilatı Başkanı Florian Pronold, Schmid’in başkanı olduğu Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’nin 900 bin göçmene uyum kursu verdiğinin altını çizdi. Rinderspacher, göç konusunda daha duyarlı hareket etmek gerektiğini, demokrat partilerin aşırı sağın kavramlarıyla konuşmasının korkuları körükleyeceğini vurguladı. Ödülünü alan Albert Schmid ise şöyle dedi: “Alman anayasasında insan onuru dokunulmazdır diyor. Alman onuru demiyor. İnsan onuru ayrımcılıkla da zedelenemez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!