Şans eşitliği yok

Güncelleme Tarihi:

Şans eşitliği yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2012 11:22

DTF yabancıların şans eşitliğini konu alan bir panel düzenledi.

Haberin Devamı

‘Şans eşitliği Almanya’da gerçek mi? - Başarı örneği Max Musterman ve Ali Öztürk nerede kalıyor?’ adı altındaki açık oturuma başbakan eski yardımcılarından SPD’li Franz Müntefering ile Bavyera eski Başbakanı Günther Beckstein konuşmacı olarak katıldı. İki politikacı da yabancıların Almanlarla eşit şansa sahip olmadıklarını söyledi. Beckstein, “Türkler diğer göçmenlere göre uyumda daha çok zorlanıyor. Milli benliklerini koruma konusunda daha hassaslar. Biz geçmişte uyum zamanla oluşur diye düşünerek hata yaptık” dedi.

Almanya’nın göçmen gereksinimi olduğunu söyleyen Müntefering isimlerinden dolayı yabancıların dışlandığını belirtti ve “Ama yine de burada yetişmiş bir Türk gencinin iş bulup İstanbul’a göçmesini, ‘Burada dışlanıyor’ şeklinde yorumlanmamalı. Devlet olarak mutlaka göçmen kökenlilerin Almanca yanında ana dillerini de öğrenmelerine destek vermeliyiz” dedi.

HEPSİ DOĞRU DEĞİL
Franz Müntefering, Berlin-Neukölln Belediye Başkanı SPD’li Heinz Buschkowsky’nin kitabı üzerine sorulan bir soruya şu cevabı verdi: “Sarrazin ırkçılık yapıyor ama Buschowsky, çok değerli hizmetler vermiştir. Ama kitabında yazdığı her şeyin doğru olduğunu söyleyemem.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!