SANDIK HEYECANI

Güncelleme Tarihi:

SANDIK HEYECANI
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2014 09:15

Cumhurbaşkanlığı seçimi için yurtdışında oy kullanma rüyası bugün gerçekleşiyor. İlk oylar bugün sandıklara atılıyor...Yurt dışında oy kullanma süresi 3 Ağustos pazar akşamına kadar sürecek.

Haberin Devamı

BUGÜN yurtdışında tarihi bir gün yaşanıyor. Avrupa’da 53 yıllık göç tarihinde ilk kez yurtdışında Türkiye’deki seçimler için oy kullanma işlemi bugün başlıyor. Yurtdışındaki seçmenler bugün sadece ilk kez oy kullan­makla kalmıyor. Aynı zamanda ilk kez cumhurbaşkanını doğrudan seçiyor. Yurt dışındaki seçmenler iki ilk sevincini bir arada yaşıyor.

SANDIK HEYECANI

NASIL KULLANIRIM

Cumhurbaşkanlığı seçimle­rinde oy kullanmak için randevu almak gerekiyordu. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) internet sayfa­sından randevu alanlar ve alama­yanlar oldu. Randevu alamayan seçmenlere sistem otomatik randevu tarihi dağıttı. Seçmenle­rin sandık başına gitmeden önce yapacağı ilk adım şu: YSK’nın yurtdışı seçmen sorgulama sayfa­sına girip kimlik bilgilerini vere­rek, randevu tarihi ve nerede oy kullanacağını öğrenmek. Randevu tarihi ve belirlenen yer dışında oyunuzu kullanamazsınız.

ÇIKTI ALIN

Sandığa giderken şu iki belgeyi mutlaka yanınızda bulundurun: YSK’nın sizin için randevu tarihi, saat ve yerini gösteren say­fa çıktısını alın. Sandığa giderken bu çıktıyı ve Türkiye Cumhuriyeti kim­lik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı ya da pasaportunuzu bera­berinizde götürün. Oyunuzu sadece belir­lenen yerlerde, randevu tarihi ve saatinde kullanabilirsiniz.

GİTMEYENLER

Randevu tarihinde gelmeyenler gümrük kapılarında oy kullanabilir. Yurtdışı seçmen kütüğünde kaydı bulunan her seçmen, eğer yurt dışın­da oyunu kullanmadıysa, gümrük kapılarında oy atabilir. Seçmenin gümrük kapılarında oy vermesi için giriş çıkış yapma zorunluluğu yok. Hava, kara ve deniz yolu gümrük kapılarında oy kullanabilmek için şu şartlar gerekiyor: Yurt dışı seçmen kütüğünde kaydı bulunmak. Türki­ye Cumhuriyeti kimlik numarası­nı taşıyan nüfus cüzdanı ya da pasaport. Seçmen kütüğünde kaydınız varsa, kimliğinizi göstererek, oyunuzu atabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!