\"Sandığa gidin, doğruyu seçin\"

Güncelleme Tarihi:

\Sandığa gidin, doğruyu seçin\
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2006 00:00

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw 4 Mayıs´ta yapılacak yerel seçimler öncesi Türkler´e çağrı yaptı: 5 Mayıs sabahı \"Şimdi ne olacak\" demek istemiyorsanız, 4 Mayıs günü sandığa gidin ve oyunuzu kullanın.

Haberin Devamı

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, başkent Londra’da 4 Mayıs’ta yapılacak yerel seçimler öncesi oy kullanacak Türk vatandaşların desteğini beklediklerini söylerken Hürriyet aracılığıyla seçim mesajı verdi.

Jack Straw: ``Biz İşçi Partisi olarak, özellikle Türkler’in ve Kıbrıslı vatandaşların çoğunlukta yaşadığı başta Haringey olmak üzere bir çok bölgede büyük gelişmeler kaydettik. İşci Partisi her zaman Türkler’in sesini dinlemiştir.

Eğer 5 Mayıs’ta sabah yataklarınızdan kalkıp ne yaptık demek istemiyorsanız kalkıp 4 Mayıs’ta oy kullanın’’ çağrısında bulundu.

Güvenlik Sağlandı

Özellikle son dört yıl içinde Haringey’in çok ilerleme kaydettiğini vurgulayan Bakan, eskiden bu bölgede polisle yan yana oturup konuşmanın mümkün olmadığını hatırlattı. Kendisi de yıllar önce yine Türkler’in yaşadığı bir bölge olan Islington’da Belediye Meclisi’nde görev alan Jack Straw, İşçi Partisi’nin Haringey’deki en önemli adımının güvenlik olduğunu söyledi.

Bölgede eski yıllarda sokakta rahat yürünmediğini vurgulayan Dışişleri Bakanı, ``Şimdi bir bakın, Haringey ne kadar sakin ve güvenli oldu. Biz, halkın güvenliğini önemsedik. Haringey’de gece sokaklarda polis kontrolü var. Bunlar gerçekten sabırla başarılan işlerdir’’ dedi.

Güvenilir bölge

Daha iyi bir Haringey için bölgede 5 milyon Sterlin´lik bir proje başlatıldığını hatırlatan Dışişleri Bakanı Jack Straw yerel seçimlerde Londra’da yaşayan Türk vatandaşlara 4 Mayıs’tan sonra yapacaklarını şöyle özetledi:

``Düşük ev vergisi. Özellikle ev vergisinin enflasyon etkilenmemesini sağlamak. Daha güvenilir, daha yeşil ve daha temiz bir Haringey. Haringey’i yeşil alanlarla kaplı bir bölge yapabilmek. Geri dönüşümü olan materyallerin kullanılmasını sağlamak.

Bunun için bölgeyi gerekli aletlerle donatmak. Vatandaşlarla el ele onları dinleyerek çalışmak. Güvenilir bir mahalle yaratmak.’’
Haringey bölgesi için verdiği seçim mesajlarının Londra Belediyesi tarafından onaylandığını söyleyen Dışişleri Bakanı Jack Straw, yerel seçimlere katılan Türk adaylara da başarı diledi.

Ayşegül EKİNCİ / LONDRA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!