Sanal suçlar arttı

Güncelleme Tarihi:

Sanal suçlar arttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2009 17:55

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Volker Bouffier, internet aracılığı ile işlenen suçların arttığını söyledi. Hessen Eyaleti'nin sanal suça karşı halkı aydınlatmak için donanımlı olduğunu kaydeden Bakan Bouffier, "Polisin en önemli görev alanı, sanal suçla mücadeledir" dedi.


ALMANYA
'nın Hessen Eyaleti Kriminal Dairesi (LKA) yetkilileri, internet ortamında işlenen suçlara karşı 10 yıl önce bir dizi önlemler aldıklarını belirterek, buna rağmen sanal suçların artış gösterdiğini kaydettiler.
LKA'nın Wiesbaden kentinde 'İnternet suçları ve bunlarla mücadele' adı altında düzenlediği basın toplantısına kadılan Hessen İçişleri Bakanı Volker Bouffier, 10 yıl önceye kadar internet ile işlenen suçlardan söz edildiğinde kimsenin bir şey anlamadığını, ancak artık günümüzde internetin her alanda hayatımıza girdiğini hatırlatarak, "Alışverişlerimizin önemli bir oranı inernet ile gerçekleşiyor. Cep telefonları ve internet sayesinde kişiye özgü bilgi ve resimler her yerde geziyor. Önümüzdeki yıllarda sanal alemde işlenen suçlarla mücadele en önemli görev alanımız olacak. Çaresiz değiliz. Polisimiz donanımlı. Milyonlarca iz arasında suçluları takip edecek ve suçluları tespit edecek teknik donanıma ve bilgiye sahibiz" dedi.
İnternet yaygınlaştı
Toplantıda konuşan uzmanlar, Almanya genelinde 60 milyon kişinin internet kullandığı, sadece Hessen Eyaleti'nde evlerin yaklaşık yüzde 80'inin internet bağlantısı bulunduğunu hatırlattılar. Uzmanlar, "Eyaletimizde 10 yıl önce, internet suçları ile ilgili çalışma grubu kuruldu. Bilim adamları ve polis el ele internnet suçları ile başarılı bir şekilde mücadele ediyor. İnternet unutmaz. Cybercops adı verilen sanal polisler, suçluların internette bıraktıkları izleri büyük bir profesyonellikle çözerek suçların aydınlatılmasını sağlıyor. Sadece anti virüs programları ile korunmak bir hayal. Kişiler internet ile iletişimlerde kişisel bilgileri daha iyi korumalı" diye konuştular.
Bilgisayarla suç işlemek kolaylaştı
Wiesbaden'de düzenlenen bason toplantıda konuşan güvenlik uzmanları, internet aracılığı ile cihat çağrısının yanı sıra terör örgütlerinin sempati toplamaya çalıştıkları, internet sitelerinde bomba yapımı bilgilerin dolaştığı ve özellikle çocuk pornografisinin başını alıp gittiği hatırlatıldı. Uzmanlar, "Size ait bilgisayarda gerekli güvenlik önlemleri almadığınız takdirde başkaları bilgisayarınıza dışarıdan mücadele ederek suç işleyebilir. Bunun önleyebilmek için gerekli bilgi ve donanımları internet servisi aldığınız şirketlerden temin edebilirsiniz" dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!