Samsun ile Gironde birlikte büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Samsun ile Gironde birlikte büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2010 15:20

Samsun ile Fransa'nın Gironde arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Bordeaux'daki imza törenine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gironde İl Meclis Başkanı ve Senatör Philippe Madrelle, Marsilya Başkonsolosu Berris Ekinci de katıldı.

Haberin Devamı

Fotogaleri: KARDEŞLİK PROTOKOLÜ


FRANSA’nın Gironde ili ile Samsun arasında kardeşlik protokolü imzalandı. 40 yıldır Fransa’da yaşayan Bordeaux ve Çevresi Türk-Fransız Atatürk Kültür Derneği Başkanı Fatin Koç ile Lormont Belediyesi encümeni oğlu İzzet Koç’un girişimleri ile başlatılan iki yıl önce başlatılan çalışmada imzalar atıldı. Bordeaux’da Gironde il Meclis Başkanlığı salonunda yapılan bir törenle Samsun ile Gironde il bazında kardeşlikprotokolü imzalandı. İmza törenine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gironde İl Meclis Başkanı, Senatör ve aynı zamanda Fransa Senatosu Türk Fransız Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Philippe Madrelle, Marsilya Başkonsolosu Berris Ekinci ile Türk ve Fransız konuklar katıldı.

İLİŞKİLER GELİŞECEK
Törende konuşan Madrelle imzaya kadar yapılan çalışmaları anlattıktan sonra kardeşlik protokolü hakkında şu bilgileri verdi: “Farklı kültürlerin birbirlerini tanımasını, turizm ilişkilerinin geliştirilmesini, ticari ilişkilerin kurulması ve güçlendirilmesini, karşıklı bilgi ve teknoloji alışverişinin sağlanması amaçlıyoruz" dedi. Philippe Madrelle sözlerini Nazım Hikmet’in “Yaşamak bir ağaç gibi, tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim” dizeleriyle tamamladı.

KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİ
Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bugün burada klasik bir kardeş şehir protokolü imzalamadık. Daha da ileriye giderek kentsel alanda da işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Samsun'daki özel ve resmi kurumların Gironde ile birlikte çalışmasına önderlik edeceğiz. Belediyeler sürdürülebilir kalkınmanın temel yapı taşlarındandır. Doğrudan demokrasilerin güçlendirilmesi noktasında belediyeler yerel hizmetlerin sağlanmasının yanı sıra evrensel bir görevi ısrarla üstlenirler. Kentsel hizmetlerin ve çeşitliliğin artırılması, taleplerin karşılanması, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlar ile çevrenin korunması ve geliştirilmesi için ortak projeler geliştireceğiz"

Daha sonra iki kent arasında başkanlar düzeyinde protokol imzalandı. Karşılıklı çeşitli hediyeler sunulurken Gironde’u temsilen Bordeaux şarabı ikram edildi. Samsun’dan getirilen hediyeler içinde Madrelle yazılı ve 55 numaralı Samsun forması hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!