Şampiyonumuzu ortada bırakmayız

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonumuzu ortada bırakmayız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 23:00

Hastaneye kaldırılan Dünya Şampiyonu eski güreşçi Zekeriya Güçlü'nün durumu gün geçtikçe iyiye gidiyor.

Haberin Devamı

Safra kesesi ve pankreasındaki rahatsızlığından dolayı geçtiğimiz hafta hastaneye kaldırılan Dünya Şampiyonu eski güreşçi Zekeriya Güçlü'nün durumu gün geçtikçe iyiye gidiyor. Güreş camiasının önemli isimlerinin ve yakınlarının ziyaretiyle moral bulan Zekeriya'yı dün de İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ziyaret etti.

Safra kesesinde taş bulunan ve bu taşların pankreas kanallarını tıkaması sonucu pankreası da zarar gören Zekeriya Güçlü, hasta yatağında Doğan Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu.

Eşinin bir an olsun yanından ayrılmadığı şampiyon güreşçi, hastalığı nedeniyle çok zor günler geçirdiğini ve en kısa zamanda eski sağlığına kavuşacağını söyledi.

Rahatsızlığından dolayı çok acı çektiğini ancak gün geçtikçe sağlığının daha da iyiye gittiğini belirten Zekeriya Güçlü, "Ben inanıyorum ki en yakın zamanda eski sağlığıma kavuşacağım. Çocuklarımın yanında olup, eski düzenime geçerek sağlıklı bir şekilde hayatımı sürdüreceğim. Ama inanın çok zor günler geçirdim. Bu 9-10 gündür yaşadığımız şeyler gerçekten kolay değildi. Ben böyle bir acıyı hiç beklemiyordum. Bir de bunun psikolojik kısmı vardı. İlk günler aşırı derecede ağrıdan dolayı uyuyamıyordum. Son iki akşamdır uyumaya başladım. Şu an için rahatladığımı söyleyebilirim ancak yine de sancılarım devam ediyor" dedi.

TAMER TAŞPINAR: "SPORCUMUZUN SOSYAL GÜVENCESİ BULUNUYOR"

Milli güreşçiyi ziyarete gelen İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ise, basında yer alan sosyal güvencesi bulunmuyor şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Federasyon olarak her zaman Zekeriya Güçlü'nün yanında olduklarını vurgulayan Taşpınar, "Bu hastalık herkesin başına gelebilecek bir şey. Kendisi çok acılar çekti. Pankreasta taş olduğu zaman inanılmaz acı yapıyormuş. Kendisi sürekli ağrı kesici kullanıyordu. Ama 2 gündür iyi. Az da olsa uyuyabildi. En sevindiri olay ise Zekeriya'nın tedaviye cevap vermesi. Şampiyonumuza acil şifalar diliyoruz. Umarım Allah bir daha böyle acı çektirmez" diye konuştu.

Zekeriya Güçlü'nün sosyal güvencesinin bulunduğunu ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak da ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getiren Taşpınar, "Basında Zekeriya'nın sosyal güvencesinin olmadığına dair haberler yer alıyor. Biz şampiyonumuzu ortada bırakmayız. Kendisinin sosyal güvecesi bulunuyor ancak bunun yanında manevi destek de vermek gerekir. Bu bakımdan kendisini yalnız bırakmıyoruz. Dün Ankara'daydım. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile konuştum ve kendisi ne gerekiyorsa yapacağımızı söyledi. Ayrıca Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak da milli güreşçimizi ziyarete geldi. Ziyaret ederek destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Şampiyonumuza da Allah'tan acil şifalar diliyoruz. İnşallah soyadı gibi gücünü gösterip, bu hastalığı da yenerek hastaneden çıkacak" şeklinde konuştu.

DOKTOR SAVAŞ VURAL: "UZUN VADEDE DE BİR SAFRA KESESİ AMELİYATI PLANLIYORUZ"

Şampiyon güreşçinin doktoru Savaş Vural ise, Zekeriya'nın birkaç gün içerisinde taburcu olabileceğini belirterek, "Zekeriya buraya çok şiddetli bir karın ağrısıyla geldi. Hızlı bir şekilde tedavisine ve tetkiklerine başladık. Akut pankreatik safra kesesindeki taşlara da bağlı olarak inanılmaz bir ağrıdan şikayetçiydi. Tedavimizin 10. gününe geldik. 2-3 gündür ağrı kesici kullanmıyor. Durumu her geçen gün daha iyi oluyor. Umarım birkaç gün içinde hastaneden taburcu edilebilecek duruma gelir. Uzun vadede de bir safra kesesi ameliyatı planlıyoruz. Ama bunlar henüz bu aşamada değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!