'Şampiyon olmaya gideceğim'

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon olmaya gideceğim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 09:29

Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçi Nazmi Avluca, ağustos ayında Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’na iddialı hazırlandığını belirterek, ”Pekin’e ördek yemeye değil, olimpiyat şampiyonluğu kazanmaya gideceğim” dedi.

Haberin Devamı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda, grekoromen stil 84 kiloda olimpiyat vizesini elde ettikten sonra, üzerinden büyük bir yükün kalktığını ifade eden Avluca, şunları söyledi: ”Finlandiya’daki Avrupa Şampiyonası’nda da altın madalya alarak görevimi yerine getirdim. Artık tamamen Pekin Olimpiyatları’na konsantre olmuş durumdayım. Bolu Aladağ kampının ardından, bugünden itibaren İstanbul Sarıyer’deki Mersinli Ahmet Tesisleri’nde kampa gireceğiz. Ağustos ayında formumun zirvesine ulaşacak şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum. ’Olimpiyatlara katılmak da başarıdır’ görüşüne kesinlikle katılmıyorum. Kendime güvenmesem, sırf katılmış olmak için Pekin’e gitmek istemezdim.”

”KARİYERİMDE TEK EKSİK, OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU”

Kariyerinde Avrupa ve dünya şampiyonluklarının bulunduğunu ve tek eksiğinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Avluca, ”Pekin’de bu eksiğimi de tamamladıktan sonra güreş hayatıma nokta koyma düşüncesindeyim” dedi. Olimpiyat Oyunları’na her sıklette 20 sporcunun katılacağını hatırlatan Avluca, şöyle devam etti: ”Sıkletimde Rus, İsveçli, Gürcü ve Macar sporcular başta olmak üzere çok iyi sporcular var. Herkes birbirini yenebilecek kapasitede. Zaten güreşte herhangi bir sporcunun kesin favori olduğunu iddia etmek doğru olmaz. Çünkü bir anlık hata, müsabakayı kaybetmenize yol açabilir. Fakat sıkletimde dünyanın en iyisi olduğuma inanıyorum. Bunu Pekin Olimpiyatları’nda da ispatlayacağım.”

”PEKİN’E TAM KADROYLA GİDECEĞİZ”

Grekoromen Güreş Milli Takımı’nın henüz sadece 3 sıklette olimpiyat vizesi aldığını belirten Nazmi Avluca, ”11-15 Mayıs tarihlerinde İtalya’nın başkenti Roma’da ve 23-25 Mayıs tarihlerinde Sırbistan’ın Novisad kentinde yapılacak baraj turnuvaları sonunda, 55, 60, 66 ve 96 kiloda da takım arkadaşlarımın olimpiyat vizesi alacağına ve Pekin’e tam kadroyla gideceğimize inanıyorum” dedi. Nazmi Avluca, grekoromen güreşte kendi jenerasyonlarının, ferdi başarıların yanı sıra takım halinde Avrupa ve dünya şampiyonlukları, dünya kupası birinciliği kazandığını hatırlatarak, ”Pekin Olimpiyatları’nda takım olarak da birinci olmayı ve bugüne kadar elde ettiğimiz başarılara bir de olimpiyat birinciliğini eklemeyi hepimiz çok arzu ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!