Şampiyon Dortmund

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon Dortmund
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 00:00

Borussia Dortmund ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Zaman zaman alt sıralardaki rakiplerine hesapta olmayan puanlar versede 9 yıl sonra mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

Nürnberg karşısında ilk 30 dakika tutuk bir futbol sergileyen ev sahibi 32. dakikada Barrios'un 43. dakikada Lewandowskin'in golüyle ilk yarıyı 2-0 önde kapadı. İkinci yarı tam bir antrenman maçına döndü. Nürnberg skoru değiştirmek adına bir şey yapmadı veya yapamadı. Dortmund'a 2 golün vermiş olduğu rahatlıkla 90 dakikayı bitirmeyi bildi. Leverkusen'de Köln deplasmanında mağlup olunca şampiyonluk tescillendi.

Bundesliga'da Şampiyonlar Ligi'ne gidecek üçüncü takım kim olur onun heyecanının yanı sıra küme düşecek takımların korku dolu maçları kaldı.

Bayern Münih zorlu Schalke deplasmanın dan 4 golle 3 puanı almayı bildi. 90 dakika boyunca sezonun en iyi maçını oynayan Bavyera ekibi daha da farklı kazanabilirdi. Güçsüz ve çaresiz görüntüye sahip olan Schalke'li futbolcularla beraber taraftarda maç bitsin diye dua etmişlerdir. Bayern bu galibiyetle puanını 59'a yükselti ve 2 puan farkla Hannover'in üstünde üçüncü sıraya yükseldi.

Hannover ligin 17. sırasında olan M’gladbacha mağlup olunca ligin bitimine son 2 hafta kala Şampiyonlar ligi'ne gidebilme adına çok önemli 3 puan kaybetti.

Haftaya Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını elde eden takım belli olucak. Bayern Münih bu şanslı takım olacağını düşünüyorum. Sonuncu olan St.pauli karşısında rahat bir galibiyet alacağını elde edecektir. St.Pauli yüzde 90 düşmüş bir takım dolayısıyla moral motivasyonu dipte. Bayern Münih'in kötü sezondan sonra yakalayabileceği en iyi sonuç üçüncülüktür. Yani Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları. Futbolcuları da kıyaslarsak arada ciddi farklar var.

Hannover, Hoffenheim karşısında 3 puan alan Stuttgart karşısında zorlanacağını düşünüyorum. Ligde kalmayı bana göre garantileyen Stuttgart maça daha rahat çıkacaktır. Baskı altında olan Hannover gol bulmak için açık oynaması gerekir. Buda Stuttgart'a kontra atak için boş alan demektir. Bu kaçınılmaz, fakat erken gol bulursa Hannover çok rahat bir maç olur kendileri açısından. Erken gol olmadığı taktirde defans güvenliğini bırakmadan kontrollü atak yapmalıdır. Bunun için takım halinde çıkmak gerekiyor ve kenarları kullanmak lazım. Rakip defansından dönen topları orta saha kapmalı ki rakip defanstan çıkamasın. Bu oyun anlayışında defans kesin hata yapacaktır. Bu hatayı gole çevirmekte forvetlere düşer.

Bundesliga'da haftasonu düşen takımların yanı sıra üçüncü kim olur sorusu da yanıt bulur bence.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!