Şam’ın Tadamoon bölgesi ağır ateş altında

Güncelleme Tarihi:

Şam’ın Tadamoon bölgesi ağır ateş altında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2012 18:29

Suriye’nin başkenti Şam’ın Tadamoon bölgesinde yoğun askeri operasyonlar devam ederken bölgeden patlama ve top sesleri yükseliyor.

Haberin Devamı

Başkentin güney kısmında yer alan Tadamoon semtinde yönetim birliklerinin ağır silahlarla operasyon gerçekleştirmesi ve güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ölü ve çok sayıda yaralının olduğu ifade ediliyor.

Tadamoon’lu Ala Hatim, Tadamoon’da şiddetli patlamaların meydana geldiğini ve halkın bölgeyi terk etmeye başladığını kaydederek, bölgede askerlerin ev ev baskınlar düzenlediğini ve semtin durumunun hiç iyi olmadığını söyledi. Güvenlik güçlerinin Tadamoon’da hareket eden her şeye ateş açtığını anlatan Hatim, halkın, bölgede bir "katliam" gerçekleştirilmesinden endişe ettiğini bildirdi.

Hatim, operasyonlar nedeniyle halkın güvenli bölgelere kaçmaya çalıştığını belirterek, rejimin Yermük bölgesindeki yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdiğini öne sürdü. Bu arada, Şam’ın farklı bölgelerinde şiddetli patlama ve top sesleri yükselirken, şehrin üzerinde bir askeri helikopter ise keşif turu atıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!