Salonda Tufan esti

Güncelleme Tarihi:

Salonda Tufan esti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2009 11:11

Frankfurt'ta yapılan salon futbol turnuvasında Türk futbolcuların şovu vardı. Attığı dört golle hem gol kralı hemde turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Tufan Tosunoğlu, 3. lig ekibi Kickers Offenbach'ı şampiyonluğa taşırken Cenk Tosun'da iki gol attığı turnuvada Eintracht Frankfurt'un üçüncü olmasında önemli rol oynadı.

Haberin Devamı

TURNUVADAN RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ




Almanya'da futbol heyecanı yeni yılla birlikte salonlarda başladı. Frankfurt'ta yapılana 31. Licher Hessen Cup Salon Futbol Turnuvası'nda Türk futbolcuların şovu vardı. Attığı dört golle hem gol kralı hemde turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Ümit milli futbolcumuz Tufan Tosunoğlu, 3. lig ekibi Kickers Offenbach'ı şampiyonluğa taşırken, Cenk Tosun'da iki gol attığı turnuvada Bundesliga takımı Eintracht Frankfurt'un üçüncü olmasında önemli rol oynadı.
Tufan, Tufan sesleri

Höchst Ballsporthalle yi tıka basa dolduran 5 bini aşkın seyirci güzel futbol ve atılan gollerle mutlu olurken, şampiyon 3. lig ekibi Offenbach oldu. Kickers Offenbach'ı şampyionluğa ise adeta tek başına şampiyonluğa Tufan Tosunoğlu taşıdı. B Grubu'ndaki ilk maçta Eintracht Frankfurt ile golsüz berabere kalan Offenbach, ikinci maçta Wehen Wiesbaden'i Tufan'nı bir gol iki asistlik yaptığıkarşılaşmada 4-2 mağlup etti. Yarı finalde Mahir Sağlıklı 1. lig ekibi Wolfsburg'u 5-4 mağlup ederek finaye yükseldi. Wolfsburg karşısında 3-0 geriye düşen Offenbach'ta Türkiye Ümit milli futbolcusu Tufan sahneye çıktı. Üç gole asistlik yapan Tufan bir golüde kendisi attı. Finalde ise yine salonda yine Tufan şovu vardı. Alman 2. Futbol Ligi'nde lider olan Mainz karşısında birinci ve üçüncü golleri rakip filelere gönderen Tufan takımının ikinci ve dördüncü gollerininde hazırlayıcısı oldu. Salonda başta Offenbach taraftarları olmak üzere dakikalarca 'Tufan, Tufan" sloganları atıldı.
Cenk Tosun'dan 2 gol

Eintracht Frankfurt forması giyen 17 yaşındaki Cenk Tosun'da attığı iki gol yanında oynadığı başarılı fukbolla takımının üçüncü olmasında önemli rol oynadı. Cenk bir golü grup maçında Wehen Wiesbaden'e, diğer golünü ise üçüncülük maçında Wolfsburg'a karşı attı. Sakatlığı düzelen ve fizyoterapist eşliğinde koşulara başlayan Frankfurt'lu Ümit Korkmaz riske edilmezken Wolfsburg'ta Mahir Sağlık, SV Wehen Wiesbaden'de de Aykut Öztürk başarılı futbollarıyla göz doldurdular. Mainz'da Christian Demirtaş, Offenbach'ta Türkiye Ümit Milli Uğur Albayrak, Wehen Wiesbaden'De Ertan Ekiz sakatlıkları nedeniyle forma giymediler.
En iyi oyuncu ve turnuvanın gol kralı

Offenbach'a şampiyonluk kazandıran Tufan, turnuvanın en iyi oyuncusu seçilerek bir kupa ve DVD kazandı. Ayrıca 4 gol atan Tufan kendisi gibi 4'er gol atan Mainz'lı Soto ve Wolfsburg'lu Zaccardo ile birlikte turnuvanın gol krallığı kupası ve ödülü bir DVD daha kazandı. Turnuvanın en iyi kalecisi Mainzlı Wetklo olurken en iyi taraftar ödülü 200 litre bira ise Kickers Offenbach takımının taraftarlarına verildi. Turnuvanın galibi Offenbach şampiyonluk kupası yanında 5 bin Euro, ikinci Mainz 2 bin 500 Euro alırken, üçüncü Frankfurt 1500 Euro, dördüncü Wolfsburg ise 1000 Euro ödülün sahibi oldular.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!