Saldırının şoku devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Saldırının şoku devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2009 11:45

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde okulların açılmasından iki gün sonra Ansbach kentindaki bir liseye zsaldırı gerçekleşti. 18 yaşındaki bir genç balta bıçak ve molotof kokteylleri ile 10 kişiyi yaraladı. Saldırganı polis ateş açarak etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Ansbach kentindeki Carolinum Lisesi'nde dün sabah yaşanan saldırı ülkeyi şoke etti. 18 yaşındaki Georg R. adlı aynı lisenin öğrencisi, iki büyük bıçak, bir balta ve üç molotof kokteyli ile okula girerek dehşet saçtı. Üçüncü kata çıkan genç, karşı karşıya olan 9. ve 11. sınıfa elindeki iki molotof kokteylini attı. Patlama ile sınıfta yangın çıktı. Georg R. ardından elindeki balta ve bıçaklarla öğrencilere saldırdı. Bir kız öğrenciyi balta ve bıçak darbeleriyle başından ağır yaraladı. Olayda üçü ağır 10 kişi yaralandı. Polis yaralı sayısının artabileceğini söyledi. Ağır yaralılardan kız öğrencinin ölüm mücadelesi verdiği bildirildi.



SALDIRGAN AĞIR YARALI
Olayı lisedeki bir öğrenci anında polise haber verdi ve sınıftaki yangını söndürmeye çalıştı. Olaydan 11 dakika sonra iki polis liseye girerek tuvalete saklanmış olan saldırgana teslim ol çağrısında bulundu. Genç teslim olmayınca polislerden biri 5 el ateş etti. Saldırgan ağır yaralandı. Ancak hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. İkinci ağır yaralı kız öğrenicinin de hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Yangın çıkması üzerine alarm sistemi harekete geçti ve öğrenciler hızlı bir şekilde okuldan tahliye edilerek hemen yakınındaki iş ajansı binasına götürüldü.

Haberin Devamı


DERSTEYDİK ALARM ÇALDI
Aynı liseye giden 8. sınıf öğrencisi Oğuzhan Uyanık (14) yaşadıklarını şöyle anlattı: "Biz en alt katta sınıfa girmiştik. Din dersimiz vardı. Birden alarm çaldı. Biz bunun önce deneme alarmı olduğunu zannettik. Ancak bizi hızla dışarı çıkardılar. Dışarda bir öğrentmenin kolunun kanlar içinde olduğunu gördüm. Bu öğretmen yaralı kız öğrenciye yardım etmiş. Sonra bizi topluca alıp iş ajansına götürdüler. Orda patlamaları duyduk. Ayrıca çok ağır silahlı polisler koşarak okula girdiler. Bizimle birlikte gelen bir çok öğrenci ve olayı çok yakından yaşayan öğrenciler ağlıyordu.

Olay esnasında okulun önünden geçmekte olan Arzu Göksular ise gördüklerini şöyle anlattı: "Ben işyerine geliyordum: Birden okulun bulunduğu yol kapatıldı. Toplu halde öğrenciler götürülüyordu ve çoğu ağlıyordu. Sonra kolundan kanlar akan bir kişiyi gördüm. Bir kız öğrenci de yerde yatıyordu. Bu manzara karşısında şok oldum. Bizi hemen uzaklaştırdılar."


DAHA SIKI ÖNLEM ŞART

Haberin Devamı

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Eyalet Eğitim bakanı Ludwig Spaenle Ansbach kentine gelerek bir basın toplantısı düzenledi. Ansbach Emniyet Müdürlüğü komiseri Udo Dreher, başsavcı Klaus Khubmann da hazır bulundu. Yetkililer, bu tür oluylara karşı okullarda daha sıkı önlemler alacaklarını, bu tür olaylar karşısında öğrencilerin nasıl davranmısı gerektii konusunmda öğrencilerin bilgilendirileceğini söylediler.


İki bakan da olayı polise haber veren 13. sınıftaki öğrencinin gösterdiği medeni cesareti öcdü ve gerçek kahramanlık yaptığını söyledi. Aynı zamanda itfaiye yaşayan öğrencinin polisi aradıktan sonra hemen okuldaki yangın söndürme aygıtını alarak alevleri söndürmeye çalıştığı ve bu sayede çok daha kötü sonuçları önlediği belirtildi.

Haberin Devamı

Saldırganın 18 yaşında 13. sınıfa giden Georg R. adlı öğrenci olduğu, aynı okula onun 2 kardeşinin de gittiği öğrenildi. GĞencin şimdiye kadar herhangi bir polisiye olaya adının karışmadığı ve okulda da göze batmadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!