Saldırılar RAF’ı hatırlattı

Güncelleme Tarihi:

Saldırılar RAF’ı hatırlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 15:41

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de önceki gün ana tren garında meydana gelen küçük çaplı patlama ile 7 ayrı patlayıcının bulunması, 1970 ve 1980’li yıllarda Kızıl Ordu Cephesi’nin (RAF) yaptığı eylemleri hatırlattı.

Haberin Devamı

Berlin Polis Sendikası Başkanı Bernhard Witthautise, saldırıların RAF türü eylemleri andırdığını belirterek güvenliğin sağlanması için Federal Polis Birlikleri ve Anayasayı Koruma Teşkilatı’na daha fazla personel alınması gerektiğine dikkat çekti. Sendika Başkanı Witthautise, politikacıların Anayasayı Koruma Teşkilatı’ndan gelen önerileri daha fazla ciddiye almalarını, bu tür eylemlerin sürmesi durumunda gelecekte insan yaşamının tehdit altında olacağı konusunda uyardı.

SEFERLER İPTAL EDİLDİ
Federal Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer ise saldırıları sert bir dille kınarken, “Fikirlerini açıklamaktan aciz olanlar, aileleri, çocukları ve toplumu hedef alıyor” dedi. Berlin İçişleri Senatörü Ehrhart Körting de tren yolunun her metresinin korunmasının mümkün olmadığını ancak bağlantı yerlerinin daha iyi korunabileceğini söyledi. Körting, ikinci bir saldırı ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. Patlamadan dolayı Berlin’den kalkan trenlerin bir bölümünün sefer yönü değişirken, kimi seferler ise iptal edildi. Binlerce yolcu mağdur oldu.

SOL GRUPLAR İLK SIRADA
Öte yandan adı hiç duyulmayan şiddet karşıtı Hekla adlı grup saldırıyı üstlenirken, yaptığı açıklamada Amerikalı tutuklu asker Bradley, Manning’in serbest bırakılmasını istedi. Eyalet Asayiş Dairesi Hekla adlı grubu tanınmadığını bildirirken, patlamalar konusunda sol gruplar emniyet listesinde ilk sırada yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!