Saldırgan öğrenci teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Saldırgan öğrenci teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2009 13:06

Almanya'da önceki gün Sankt Augustin'deki Albert-Einstein Lisesi'nde bir kız öğrenciyi bıçakla yaraladıktan sonra kaçan Tanja O. (16) Köln'de polise teslim oldu. Okulu yakmayı planladığı öne sürülen kız öğrencinin, daha önce saldırı tehdidinde bulunduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Bonn kenti yakınlarındaki Sankt Augustin kasabasındaki Albert-Einstein Lisesi'nde Pazartesi günü korkulu saatler yaşanmasına neden olan Tanja O. (16) isimli kız öğrenci Köln'de polise teslim oldu. Maskeyle okula gelen saldırgan öğrenci, kendisini engellemeye çalışan başka bir kız öğrenciyi yaralayarak kaçmıştı. Polis okulda yaptığı arama sonucunda kızlar tuvaletinde içinde molotof-kokteylleri, gaz tabancası ve bir mektup olan sırt çantası bulmuştu.

TREN İSTASYONUNDA TESLİM OLDU

Olayı soruşturan Bonn Savcılığı, kız öğrencinin Pazartesi günü saat 23.00 sıralarında Köln Merkez Tren İstasyonu'ndaki polis karakoluna gelerek teslim olduğunu açıkladı. Saldırgan öğrencinin ilk olarak Holweide'de bir kliniğe götürüldüğü, sorgusunun daha sonra yapılacağı belirtildi. Bu arada Express gazetesi polisin bulduğu ve Tanja'ya ait olduğu sanılan sırt çantasındaki mektupta saldırının ima edilerek veda cümlelerine yer verildiğini iddia etti.

DAHA ÖNCE TEHDİT ETMİŞ

Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Okul Bakanı Barbara Sommer (CDU), aynı öğrencinin bir kaç hafta önce okula saldırı tehdidinde bulunduğunu açıkladı. Tanja O.'nun olay günü okul psikologu ile görüşmesi olduğu belirtildi. Bu arada dün (Salı)okulu ziyaret eden Bakan Sommer, yetkililerden bilgi aldı.

YARALI ÖĞRENCİNİN BAŞPARMAĞI DİKİLDİ

Saldırganın bıçak darbesiyle yaralanan 17 yaşındaki kız öğrenci Köln Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi edildi. Öğrencinin kopan başparmağı ameliyatla yerine dikildi. Yaralı öğrenci tuvalete gitmek için dersten çıktığında maskeli öğrenciyle karşılaşmış ve olayı engellemek isterken yaralanmıştı.

SINAVLAR YAPILDI

Öte yandan Albert-Einstein Lisesi'nde onuncu sınıfların sınavları önceden belirtildiği gibi Salı günü yapıldı. Sınava katılım öğrencilerin isteğine bırakılırken, daha sonra bir sınav tarihi daha ayarlanacağı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Albert-Einstein Lisesi'ne 11 Ocak Pazartesi günü yanında bıçaklarla maskeli olarak gelen okulun öğrencisi Tanja O. (16), kendisini gören 17 yaşındaki bir başka kız öğrenciyi bıçakla yaralayıp kaçtı. Okul yönetimi alarmı çalıştırırken, olay yerine gelen polis binayı boşalttı. Okul arayan polis, kızlar tuvaletinde, içinde çok sayıda molotof-kokteyli ile bir gaz tabancası ve mektup olan sırt çantası buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!