Sahip çıkmazsanız akademisyenler gider

Güncelleme Tarihi:

Sahip çıkmazsanız akademisyenler gider
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2011 21:38

Federal Alman Meclisi'nde çifte vatandaşlık hakkının tartışılması için dilekçe veren üniversiteli Fatih Şenel, "Almanya’nın yabancılara karşı tavrını değiştirmezse yetişen akademisyenlerin çoğunu kaybedebilir" uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Almanya'da Stuttgart Üniveresitesi Teknoloji Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Fatih Şenel, çifte vatandaşlık hakkının görüşülmesi için Federal Meclise dilekçe verdi.

Fatih Şenel (23) konunun mecliste görüşülmesi için 50 bin imza gerektiğini söyledi. Şenel’in girişimini desteklemek isteyenlerin, https://epetitionen.bundestag.de/index.php?action=petition;sa=details;petition=17655 nolu internet sitesine kayıt olup dilekçeyi desteklediğini belirtmeleri gerektiği bildirildi.

ÇİFTE KİMLİKLİYİZ
Almanya’da doğup büyüyen Fatih Şenel çifte vatandaşlığın Almanya’da göçmenlere mutaka verilmesi gereken bir hak olduğunu savundu. "Bizler Türk ve Alman kimliğine sahip bir nesiliz. Her iki kimliğimizden de vazgeçmemez beklenmemeli. Bu nedenle iki vatandaşlıktan birini tercih durumunda kalmamalıyız. Almanya’da zaten büyük bir bölüme çifte vatandaşlık hakkı tanınmış. Çifte vatandaşlık artık özel statüsü olanlara tanınan bir hak olmaktan çıkarılmalı. Bu tuhaf duruma son verilmeli" diye konuştu.

50 YILDA VİZE KALKMADI
Türklerin 50 yıldır yaşadıkları Almanya’da hala vizeye tabi tutulmalarının zoruna gittiğini ve Türklere yapılan uygulamanın rezalet olduğunu kaydeden Fatih Şenel, şunları söyledi:

"Almanya’da üvey evlat muamelesi görüyoruz. Üniversitede okuyan arkadaşlarımızın çoğu bu ülkede kalmak istemiyor. Bu tavır sürerse Almanya ihtiyaç duyduğu birçok yetişmiş beyini kaybedecek. Mezun olduğumuzda niteliğimize bakılmadan sadece yabancı ismimiz nedeniyle iş bulma güçlüğü çeken biz yabancı gençlere yurtdışından henüz öğrenciyken çok cazip iş teklifleri geliyor. Bizler bu ülkede doğduk. Ailelerimiz vergi verdiler. Ülkenin gelişmesinde bizim etkimiz var. Almanya da bizim taleplerimizi ciddiye almalı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!