Sahile vuran ölü vatoz balıkları şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

Sahile vuran ölü vatoz balıkları şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2008 09:37

MERSİN'in merkeze bağlı Davultepe Beldesi'nde sahile ölü 30 vatoz balığı vurdu.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde Davultepe Beldesi'ndeki bazı sitelerde denize girmek isteyen tatilciler, sahile vurmuş vatoz balıklarını görünce şaşkına döndü. Sahilin değişik kesimlerinde kıyıya vuran vatoz balıkları vatandaşlar tarafından toplanarak bir araya getirildi. İhbar üzerine Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden 3 kişilik ekip, bölgeye gelerek ölü balıkları incelemeye aldı.

Su ?rünleri Mühendisi Ahmet Orhan ?zdural, balıkların özellikle kafa ve gövde kısımlarında derin darbelere rastlandığını, muhtemelen topluca ağa takıldıklarını ve ağdan kurtulma ?abası verirken yaşamlarını yitirdiklerinin sandığını söyledi.

Mersin ?niversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumbur ise, ölü balıkların özellikle kafa kesimlerinde kanamalar görüldüğünü kaydetti. Prof.Dr. Kumbur, "Ayrıca, vücutlarının belli kesimlerinde de derin ağ izleri mevcut. Bu da, muhtemelen balıkların topluca bir balık?ı ağına takıldıkları ihtimalini gü?lendiriyor. Toplu olarak ağın i?inde kendilerini bulan balıklar, kurtulmak i?in ?ırpınırken, yaşamlarını yitirmiş olabileceğini düşünüyorum. Ancak, kesin ölüm nedeni yapılacak bilimsel bir araştırmadan sonra belirlenebilir" diye konuştu.

Balıklar alınan örneklerin ardından Davultepe Belediyesi ekipleri tarafından belediye ?öplüğünde kazılan bir alana gömüldü.
Dişisi 120, erkeği 70 cm dolayında yassı ve 180 türü olan bir balık türü olan vatoz, lezzetsiz olması nedeniyle yenilmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!