Güncelleme Tarihi:
SINIFLANDIRMA gıda maddesi içindeki sağlığa olumsuz etki yapan tuz, şeker, yağ, meyve ve sebze oranından hareketle yapılacak. Tuz, şeker ve yağ oranının düşük, meyve ve sebze oranının yüksek olduğu gıda ürünleri üzerinde yeşil renkli ‘A’ öne çıkarılacak. Yağ, şeker, tuz oranı arttıkça, renkler yeşil, sarı ve kırmızı arasında değişecek. Bakan Klöckner, diğer Avrupa ülkelerinde uygulanan farklı logoları Alman tüketiciler arasında anket yaparak araştırdıklarını, yüzde 57’sinin renkli besin değerleri logosunu daha kolay bulduğunu söyledi. Ekim ayında yasa tasarısının Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi ve gelecek yıldan itibaren renkli besin değerleri logolu ürünlerin raflarda yerini alması planlanıyor.