Sağlık personeli grevi yayıldı

Güncelleme Tarihi:

Sağlık personeli grevi yayıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2007 09:56

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki hastanelerde görevli hemşire ve hastabakıcıların başlattığı grev ülke geneline yayıldı.

Haberin Devamı

Odense, Aalborg, Arhus ve Esbjerg şehirlerindeki sağlık personeli de perşembe gününden itibaren greve başladı. Arhus şehrinde görevli sağlık personeli maaşlara en az 5 bin kron (700 Euro) zam talebinde bulunurken, Hemşireler Birliği FOA talebin haksız bir talep olmadığını açıkladı.

FOA Başkanı Kirsten Normann Andersen, sağlık sektöründe çalışanların ücretlerinin 19 bin ile 24 bin 400 kron arasında değiştiğini belirterek "Sağlık sektöründe asistanlar, yeni mezun olan ve en az bir yıllık tecrübe sahibi hemşire ve hastabakıcılar arasında ücret farkları var. Yeni mezun olan bir hemşire 19 bin kron bürüt maaş alıyor ve bu maaşın yeterli olmadığını söylüyor. Üyelerimiz ayda 5 bin kron zam talep ederek ortalama aylık ücretin 28 bin krona çıkarılmasını istiyorlar. Bugünkü ortalama ücret 23 bin 135 kron. Bence üyelerimizin istekleri çok normal. Yerine getirilmemesi durumunda greve devam ederiz' dedi.

Kirsten Normann Andersen, özel klinik ve hastanelerde çalışan hastabakıcıların daha yüksek ücret aldıklarına dikkat çekerek, sağlık persolenelinin mevcut iş ortamı ve temposunda aldığı ücretlerin çok düşük olduğunu söyledi. Sağlık personelinin grevi yüzünden bir çok bölgede, yaşlıların ve özürlülerin bakımı, devlete bağlı hastanelerde sağlık hizmeti aksadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!