Safter Çınar'a liyakat nişanı

Güncelleme Tarihi:

Safter Çınara liyakat nişanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2010 09:45

BERLİN Brandenburg Türkiye Toplumu TBB Sözcüsü Safter Çınar'a Berlin Liyakat Nişanı takıldı.

Haberin Devamı

Berlin Belediye Sarayı'nda düzenlenen törende aralarında Çınar'ın da bulunduğu 14 kişiye Berlin Liyakat Nişanı'nı verildi. Törende konuşan Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit, “Yaptığı çalışmalar Almanya genelinde yankı buluyor. Almanya'da bir sendikaya başkanlık yapan ilk Türk kökenli olarak, eğitim alanında büyük fedakarlıklar yaptı. İki kültürü bir arada yaşayıp uyum örneği olan Çınar, Almanya'da önemli görevlere gelinebileceğini de gösterdi” dedi.
Daha önce Cumhurbaşkanlığı Liyakat Nişanı alan Çınar da, “Takdir edilen çalışmaları benim tek başıma yapmam mümkün değil. Katkıda ve fedakarlıkta bulunan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

FATİH AKIN'A DA NİŞAN
Ünlü yönetmen Fatih Akın'a Alman Cumhurbaşkanı Christian Wulff tarafından Federal Liyakat Nişanı takılacak. Akın, Almanya'da yaşayan Türk kökenli Almanların sorunlarına değindiği için ödüle layık görüldü. Akın'a ödülü iki Almanya'nın birleşmesinin 20. yılı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı'nda 4 Ekim'de düzenlenecek törende verilecek. Akın'la birlikte Alman sinemasının tanınmış isimlerinden oyuncu Katja Riemann da liyakat nişanı alacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!