Safranbolu heyeti ziyarete geldi

Güncelleme Tarihi:

Safranbolu heyeti ziyarete geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2012 14:43

Hollanda’ya gelen Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri Başkonsolos Togan Oral’ı ardından da Rotterdam Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Haberin Devamı

ÇEŞİTLİ temaslarda bulunmak üzere Hollanda’ya gelen Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve üyelerinden oluşan 38 kişilik heyet, Amsterdam, Lahey, Utrecht, Eindhoven kentlerinden sonra Rotterdam’da önce Başkonsolos Togan Oral’ı ardından da Rotterdam Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Rotterdam Ticaret Odası Türkiye Masası Başkanı Cor Bakker “Türkiye ile Hollanda arasındaki ticari ilişkiler her geçen gün artıyor. Hollanda olarak başta teknoloji ve tarım alanında Türkiye ile ortak çalışmalar ve projeler üretmekteyiz” dedi.

TURİSTE İHTİYAÇ VAR
Rotterdam Ticaret Ateşesi Tuğba Sander ve Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTIAD) yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Sami Acar, şunları söyledi:

“Bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Safranbolu, UNESCO tarafından ‘Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır. Türkiye’deki 50 bin korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının yaklaşık 1500’ü Safranbolu’dadır. Bu zenginlik, kentimizi bir Müze Kent haline getirmiş, korumacılıktaki başarısı ise kente ‘Korumanın Başkenti’ ünvanını kazandırmıştır. Safranbolu, otel ve tesislerde 4200 yatak kapasitesi olmasına karşılık, pek fazla yabancı turist gelmemektedir. Bu konuda desteğe ihtiyacımız var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!