Güncelleme Tarihi:
Türkiye Global Kobiler Platformu dahilinde ‘İş Ortağım Buluşmaları’ programında konuşan Ali Sabancı, bir ülkenin kalkınması için kadınları unutmaması gerektiğine dikkat çekerek, aile şirketlerine değindi. Başarısının arkasında şirket çalışanlarının gayretleri olduğunu anlatan Sabancı, “Ben aile şirketi ortamında büyüdüm. Babam ve amcalarımla fabrikaya gitmeyi severdim. Aile şirketlerinin şu sorunu var. Aile fertleri, kendi kendine yeter sanıyor. Bu sebepten dolayı ayrıldım” diye konuştu.
‘BİZİMKİ ZAMANINDA KALKIYOR’ ESPRİSİ
Kasım 2006’da Pegasus’un filosundaki 19 uçaktan sadece 1’nin kendilerine ait olduğunu, diğerlerinin kiralık olduğunu hatırlatan Sabancı şunları söyledi:
“Şimdi 30 uçağımız var. Filo yaş ortalamamız 6.5, şimdi 5,7 oldu. 4 yıl önce 12 uçak siparişimiz vardı, şimdi 40 uçak siparişimiz var. 4 yıl önce 800 milyon dolar yatırım yapmışız, şimdi 3,2 milyar dolara ulaştık. 4 yıl önce 3 milyonun altında yolcu taşırken şimdi 8.3 milyon taşıyoruz. Haftada 490 uçuş yapıyorduk, şimdi bin 500 uçuş yapıyoruz.”
Pegasus Havayolları’yla ilgili bilgiler verirken şu espriyi yapan Sabancı, “Bir havayolu 3-4 yıl önce kısa bir reklam yaparak ‘Bizimki 77 santim’ dedi. Vallahi bizimki 77 santim değil. Ama bizimkinin bir avantajı var. O da zamanında kalkmasıdır. Misafirler bunu istiyor” dedi.
TİMURAY: KOBİLER KURUMSALLIĞA ÖNEM VERMELİ
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ise KOBİ Platformu’nu yürüttüklerini belirterek, amaçlarının, KOBİ’lerin dünya çapında sürdürülebilir iş modeline geçmelerine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Bu sebeple KOBİ platformuna destek olduklarını belirten Timuray, “KOBİ’lerin daha verimli olması için; verimlilik, yenilikçilik, fark oluşturma ve kurumsallığa önem vermesi gerekiyor. KOBİ’lerin çözüm ortağı olarak dönüşüme destek olacağız. Dünya çapında KOBİ’lerle çalışmanın tecrübesiyle hareket ediyoruz. İhtiyaçlara yönelik çalışmalarımız devam edecek. Verimlilik noktasında hizmet programları tasarladık. İş dünyasına katkı sağlamayı görev olarak biliyoruz. Vodafane olarak Gaziantep’e katkı sağlamaya devam ediyoruz. Gaziantep’te 23 milyon lira teknoloji yatırımı yaptık. 580 kişiye istihdam sağladık. Gaziantep baş döndürücü hızıyla büyümeye devam edecek. Biz de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ekosistemimizi geliştirmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.
KOÇER: 2023 YILI 30 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİMİZ VAR
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer de Gaziantep’in fark oluşturan bir şehir olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Kriz geride kaldı. Türkiye yüzde 7, Gaziantep ise yüzde 15-16 arasında büyüdü. Türkiye yüzde 10 ihracat artışı sağlarken, Gaziantep yüzde 21 artı sağladı. Rakamları çoğaltabiliriz. Rakamlar paralellik sağlıyor. Büyüme oranında Türkiye rakamları dışında gelişme var. Gaziantep, Türkiye’nin büyümesine önemli katkı sağlıyor. Ar-Ge, inovasyon sürecinde emsal iller içerisinde fark oluşturuyor. İhracatta 6. sıradayız. Gelebileceğimiz yerin en iyi noktasındayız ama hedefimiz 5’incilik. 2023 yılı 30 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bu bir hayal değil. Bu sene 4 milyar doları hedefliyoruz. İnşallah o günleri de göreceğiz. Bu ülkenin çılgın Türkleri ekonomide Gaziantep’te yaşıyor. Yaşamaya da devam edecek.”
Toplantı, konuşmaların ardından soru-cevap bölümüyle tamamlandı.