RÜSSELSHEİM'DE TÜRK PARTİSİ

Güncelleme Tarihi:

RÜSSELSHEİMDE TÜRK PARTİSİ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 11:26

Rüsselsheim kentinde yaşayan Türkler 2011 yılında gerçekleşek olan belediye meclisi seçimlerine katılmak için Uluslararası Demokratik Birliği (İDU ) adı altında parti kurmak için kolları sıvadı. Tüzük ilgili mahkemeye gönderildi. Kurucu üyeler, "Bizde varız mesajı için parti kuruyoruz" dediler.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Rüsselsheim kentinde yaşayan Türkler, 2011 yılında gerçekleşecek olan belediye meclisi seçimlerine katılmak için Uluslararası Demokratik Birliği (İDU) adı altında parti kurmak için önemli adımı attı. Parti tüzüğü hazırlanarak ilgili mahkemeye gönderildi. Kurucu üyeleri arasında Mehmet Kocagöl, Erdoğan Tur, Yavuz Duranoğlu, Kevser Yuvalı, Binaz Yuvalı, Salih Geray, Ümit Özdilek, Süreyya Sarı yer alıyor.

2 Türk kökenli var

Başkan Mehmet Kocagöl, "Kentimizin nüfusu yaklaşık 58 bin. Türk kökenli sayısı ise 14 bin civarında. Belediye meclisinde 45 sandalye bulunuyor. Ancak meclis sıralarında sadece 2 Türk kökenli var. Biz 2008 yılında mevcut problemlerimizin partiler tarafından yeterli derecede dikkate alınmadığına inandığımız için parti kurma işine başladık. Partimiz ilk etapta yerel bir parti olacak. Daha sonra eyalet ve federal düzeyde örgütlenmek için çalışacağız. Partinin amacı, 'Bizde varız. Bizsiz hesap yapmayın' mesajıdır" dedi. Partinin bir Türk yada göçmen kökenliler partisi olarak algılanmasını istemediklerini belirten Kocagöl, bu konu hakkında da şunları söyledi: "Kurucu üyelerimiz arasında Almanya'da doğup büyüyenler var. Bu arkadaşlar kendilerinin göçmen yada göçmen kökenli olarak sınıflandırılmalarını istemiyorlar. Onları kendilerini, Rüsselsheimli vatandaşlar olarak algılıyor. Bugüne kadar sesi duyulmayanların sesi olarak kendimizi görüyoruz. Amaç bu güne kadar siyasete ilgi göstermeyenlerin siyasete ilgilerini çekmek. Bize oy versin vermesin, ancak siyasete ilgi göstererek geleceğin belirlenmesinde rol alsınlar. En önemli hedef ise bu güne kadar haklarında konuşulan, kararlar alınan insanların, anadil, din dersi, kent planlaması, gençlerin meslek eğitimleri gibi konularda eşit göz hizasında düşüncelerini dile getirmeleridir. Kapımız Rüsselsheim'da yaşayan herkese açık olacak".

Ciddiye alırlar

Kurucular arasında bulunan Erdoğan Tur, Rüsselsheimli Türk işadamları ve göçmen kökenlilerin sorunlarının istenilen ölçüde dile getirilemediği kaydederek, "Biz Türkiye'den gelen göçmenleriz. Ancak partimizi Rüsselsheimli vatandaşlar, hemşeriler olarak kurduk. Amacımız yaşadığımız kentin çocuklarımız için daha iyi bir şekilde gelişmesi için çalışmak. Rüsselsheim'in ekonomik yönden güçlü olması, burada yaşayan insanların sosyal ve kültürel imkanlardan daha iyi yararlanmalarını sağlamak için çaba sarf edeceğiz. Parti ile daha ciddiye alınacağımızı düşünüyorum. Hedef daha çekici, güçlü bir Rüsselsheim için çalışmak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!