Rüsselsheim'da haraç şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Rüsselsheimda haraç şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2008 10:55

Almanya'nın Rüsselsheim kentinde önceki akşam kent merkezindeki bir dondurmacıda meydana gelen ve ikisi Türk üç kişinin öldüğü tabancalı ve bıçaklı kavgagının esrarı sürüyor.

Haberin Devamı

Gerek aile yakınları gerekse Rüsselsheim'de yaşayıp da her iki aileyi tanıyanlar en ufak bir bilgi vermekten kaçınıyor. Hessen Eyalet Asayiş Dairesi yetkilileri de önceki gün yaptıkları basın toplantısı dışında ellerinde başkaca bilgi bulunmadığını işaret ederek "Geniş çaplı soruşturma yürütülüyor. Olaya karışanları arıyoruz" dediler.

Olayın aydınlatılması için, Eyalet Asayiş Dairesi'nde kurulan 150 kişilik özel araştırma komisyonunun aralıksız çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Eyalet Asayiş Dairesi'nden Udo Bühler, olayın aydınlatılması için ihbarda bulunacaklara 10 bin euro ödül verileceğini hatırlattı. Olayla ilgili önceki gün gözaltına alınan 49 ve 28 yaşlarında iki Türk"e ilaveten dün de bir kısım kendiliğinden gelen çok sayıda kişinin gözaltına alınıp sorgulandığı açıklandı. Birden fazla tabancanın ve bıçağın kullanıldığının tespit edildiğini bildiren polis önceki gün bir tabancayı bulmuştu.

ÜÇ İHTİMAL

Yaklaşık 6 bin Türk'ün de yaşadığı 60 bin nüfuslu kentte cinayetten sonra büyük bir sessizlik hüküm sürerken, olayın "bahis bürosu, "diskoteklerde kapıcılık hakimiyeti" veya "Haraç" meselesinden kaynaklanmış olabileceği söylentileri konuşuluyor. Kentte şehir efsanesi gibi dolaşan söylentide "Bir grup diğer bir gurubun kontrolünde olan bir işyerini haraca bağlamak isteyince kıyamet koptu" şeklinde dolaşıyor. Ancak her üç olasılık üzerinde de polisin elinde bir ipucu olmadığı belirtildi. Polis, "Bir hafta önce Mainz'daki bir diskotekte iki aile fertlerinden bazıları arasında kavga çıkmış. Aile fertlerinden birinin onuru kırılmasıyla doğan husumetten kaynaklanmış olabilir. Önceki gün de zaten bunu açıkladık. Elimizde şimdilik bir bilgi yok" dedi.


GEÇEN HAFTA NE OLDU

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 00.30'da 2-3 kişi Mainz kentindeki "Star Club" isimli diskoteğin önüne gelerek giriş kapısının camını kırdı. Kaçanların kim olduklarının bilinmediği, ancak diskoteğin kapıcıları ve sahipleri tarafından tahmin edildiği söyleniyor. Ardından bu kez aynı kişiler, "50 Grad" isimli gece kulübüne giderek burada da olay çıkarttı. Hatta bazı lüks otomobillerin camlarını beyzbol sopalarıyla kırdılar, arabaların kaportalarına zarar verdiler. Bu olay iki aile arasında düşmanlık yarattı. Polis basın toplantısında bu kavgayı doğrulayıp olayın polise aksettiğini işaret ederken soruşturma taktiği açısından detaylı bilgi veremeyeceklerini söyledi.

HASTANE KUŞATMA ALTINDA

Rüsselsheim Bahnhof Caddesi 30 numarada ve kentindeki üç İtalyan dondurmacı kafeden en eskisi olan "De Rocco" adlı İtalyan dondurmacı da önceki akşam saat 20.00 sularında çıkan silahlı çatışmada "Kulüpçü Şahin" olarak tanınan Şahin Karakaya'nın iki çocuğundan biri Erkan Karakaya (28) ile Ergün ailesinden Deniz Ergün (26) olay yerinde can verdi. Ağır yaralı olarak Rüsselsheim Hastanesi'ne kaldırılan ağabeyi Erdal Ergün'ün (31) ise durumunun iyiye gittiği, bugün sorgulanacağı kaydedildi. Olay sırasında dondurmacının yanında kaynının işlettiği tavernanın önündeki masada akrabaları ve arkadaşlarıyla oturan Yunan Anna K.'da (45) çatışma üzerine tavrenaya kaçarken karnına isabet eden kurşunla yaralandı ve olay yerinde kan kaybından öldü.
Erdal Ergün'in yattığı Rüsselsheim Hastanesi'nde çelik yelekli yaklaşık 30 polisin, Türk'ün yattığı yoğun bakım ünitesinin bulunduğu katı komple abluka altına aldığı, bu kata doktor ve hemşire dışında kimsenin yaklaştırıldığı bildirildi.

SENARYO ŞÖYLE

Olayla ilgili olarak kahvelerde, lokantalarda konuşulanlar doğrultusunda kanlı olay muhtemelen şöyle gelişti: Bir konuyu görüşüp halletmek üzere Raunheim'de yaşayan Erkan Karakaya birkaç kişiyle beraber, Wiesbaden'de yaşayan Ergün kardeşler de yine yanlarında birkaç kişiyle dondurmacıya geldi. İki grup bir masada karşılıklı otururken iki grubun adamlarından bazıları dondurmacının içinde veya dışındaki masalarda müşteri gibi oturdu.
İki grup içerde konuşurken birden küfürleşmenin ardından kavga çıktı. Bu sırada Erkan Karakaya vuruldu. İçerde veya dışarda diğer masalarda müşteri gibi oturanlar da olaya mudahil oldu ve açılan ateşte Deniz Ergün öldü. Ağabey Erdal Ergün de yaralandı. Bu sırada dışarıya sürünerek çıkıp yaralı vaziyette yerde yatan Erkan, henüz kim olduğu tespit edilemeyen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Polisin tespitlerine göre 18-20 el silah atılırken Yunanlı kadına da kurşunlardan bir isabet ederek ölümüne neden oldu.

ÖLESİYE BİR KAVGAYDI

Önceki gün de adının açıklanması istemeyen bir görgü tanığı Ahmet A. da olayı şöyle anlattı: "Dondurmacınun önünden geçiyordum. İki grup arasında tartışma çıktı. Bir süre tartıştıktan sonra birbirlerine küfretmeye başladılar. Küfürleştikten sonda bin anda kavga çıktı. Ama bu kavga kıyasıya, ölesiye bir kavgaydı. Önce tekme tokat birbirlerine girdi. Sonra da dondurmacıdaki sandalyelerle birbirlerine vurmaya başladılar. Sonunda bir kişi silahını çekti ve ateş etmeye başladı. Ben bu kişinin elini uzatıp ateş ettiğini gördüm. Bir kişi hemen yere yığıldı, bir kişi de birkaç metre ilerde yere yığıldı. Yunanlı kadın Anna da bu sırada kurşunlara hedef olmuş. Ateş edenler yaya olarak kaçtı. Bir film gibi herşey kısa bir sürede olup bitti. Şoke oldum" diye konuşmuştu.


Rüsselsheim çatışmasının resimlerini foto galerisinde görebileceğiniz gibi, olayın videosunu aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

<http://www.hurriyet.de/?navi=video_russelsheim&banner=0>





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!