Rus trollerin tuzağına düşmüş

Güncelleme Tarihi:

Rus trollerin tuzağına düşmüş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2022 10:18

Almanya’da ana muhalefet CDU/CSU Federal Meclis Grup Başkanı ve CDU Genel Başkanı Friedrich Merz’in, Ukraynalı sığınmacıları sosyal yardım alabilmek için Almanya ile Ukrayna arasında seyahat ederek ‘sosyal turizm’ ile suçlarken, ‘Rus trollerin’ tuzağına düştüğü ileri sürüldü.

Haberin Devamı

ÇEŞİTLİ çevrelerden tepkilerin, eleştirilerin ve kınamaların artması üzerine özür dileyen CDU Lideri Merz’in suçlamalarının, başta WhatsApp olmak üzere Rusların sosyal medyada paylaştıkları ‘yalan haberler’e dayandığı ağırlık kazandı. Federal Çalışma Bakanlığı da merkezi Nürnberg’de bulunan Federal Çalışma Ajansı da ellerinde Ukraynalı sığınmacıların Hartz IV olarak bilinen sosyal yardım kurallarını ihlal ve istismar ettiklerine dair bilgi ve veriler bulunmadığını açıkladı. SPD’li ve Yeşiller’li bazı politikacılar, Friedrich Merz’i sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) gibi ‘dışlayıcı bir dil’ kullanmakla suçladılar.

Rus trollerin tuzağına düşmüş

Haberin Devamı

HABERLERİN KAYNAĞI...
CDU Genel Merkezi’nden şu ana kadar farklı medya organlarının Merz’in suçlamalarını neye dayandırdığına dair somut sorularına bir yanıt gelmedi. Ancak CDU’lu Federal Meclis milletvekili Johannes Steiniger, Merz’in Rusya’nın oyununa gelip tuzağa düşmüş olabileceğine dikkati çekti. Steiniger, başta WhatsApp olmak üzere TikTok ve YouTube gibi sosyal medya kanallarında Ukraynalıların Alman makamlardan sosyal yardım alabilmek için sürekli olarak Almanya ile Ukrayna arasında gidip geldiklerini içeren haberlerin yer aldığını hatırlattı. Bu paylaşımların kaynağının Rusya olduğundan hareket ettiğini belirten Steiniger, “Ben kendi seçim bölgemde ilgili makamlara sordum. Bu yöndeki iddiaları yalanladılar. Kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını söylediler” dedi.
Almanya’da şu ana kadar 546 bin Ukraynalının sosyal yardım alma başvurusunda bulunduğu açıklandı. Rusya’nın önde gelen haber ajansı TASS, CDU Lideri Friedrich Merz’in suçlamalarına geniş yer verdi. ‘Alman muhalefet liderinden Ukraynalı sığınmacılara ‘sosyal turizm’ iddiası’ başlıklı haber sosyal medyada da paylaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!