RTL'in parası nereye gitti?

Güncelleme Tarihi:

RTLin parası nereye gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2007 19:25

RTL'in Marco için özel röportaj için ödediği sürülen meblağ hakkında çeşitli spekülasyonlar ortaya atılırken, bu paradan avukatların da bir ücret alıp almadığı, aileye ve Marnco'ya ne kadarının verildiği tartışılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Antalya'da geçirdiği tatil sırasında tanıştığı 13 yaşındaki İngiliz kızı Charlotte'a tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Marco Weiss, serbest kalmasına rağmen hala Alman basınının en önemli gündem maddelerinden biri olmayı sürdürüyor.
Aileye mi verildi?

RTL'in Marco'nun ailesi ile bir aylık özel bir sözleşme yaptığı ve bunun karşılığında da yüklü bir ödeme yaptığı öğrenilirken, gerek RTL, gerekse Marco Weiss'ın avukatları ödenen para hakkında bir bilgi vermekten kaçınıyorlar.

Basın dünyasında ödenen para bazen 50 bin Euro, bazen de 200 bin Euro olarak telaffuz edilirken, ödenen rakamı sadece Marco'nun ailesi ile avukatları Matthias Waldraff ile Michael Nagel'in bildiği belirtiliyor. Ancak asıl tartışılan konu, parayı sadece RTL'e konuşması ve diğer basınla temas kurmaması istenen Marco'nun mu, ailesinin mi, yoksa avukatlarının mı aldığı.

Konuşulan bir diğer konu ise, Alman avukatların bu paradan pay almış olması halinde, İstanbul'daki avukat Mehmet İplikçioğlu'na da bir ödeme yapılıp yapılmadığı.
Basın danışmanı mı ayarladı?

Ancak RTL ile yapılan sözleşmede asıl kilit rolü, ailenin "basın danışmanı" olan Matthias Breitsch'ın oynadığı ileri sürülüyor. Antalya'daki duruşmalara aile ve avukatlarla birlikte gelen Breitsch'ın RTL ile sözleşmenin detaylarını görüştüğü ve onun verdiği öneriler doğrultusunda hareket edildiği sanılıyor.


İşte merak edilen sorular

1. RTL Marco'ya kaç Euro ödedi?
2. Parayı aile mi aldı, avukatlara mı ödendi?
3. Avukatlar bu paradan pay aldı mı? Aldıysa ne kadarını aldılar?
4. Parayı aile aldıysa, Marco'ya verilen "pay" ne kadar?
5. İstanbul'daki avukat Mehmet İplikçioğlu'na da bu paradan verildi mi?
6. RTL parayı resmi kanallar, yani bankalar üzerinden havale mi etti, elden mi verdi?
7. Ailenin "basın danışmanı" Matthias Breitsch'ın bu sözleşmenin hazırlanmasında payı var mı?
8. Sözleşmenin pazarlığını Breitsch mi yaptı? Yaptışsa kaç para aldı?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!