Romatizma hastalarına ücretsiz tedavi

Güncelleme Tarihi:

Romatizma hastalarına ücretsiz tedavi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 10:35

Romatizmal hastalıkları olan Türkler için Türk Alman Sağlık Vakfı ve Alman yerel sağlık kasası AOK işbirliği ile ücretsiz Türkçe hizmet verecek Hareket Tedavi Merkezleri kuruluyor.


ALMANYA
'da faaliyet gösteren Türk-Alman Sağlık Vakfı (TASV), yerel hastalık kasası AOK ile birlikte Türkçe hizmet verilecek Hareket Tedavi merkezleri kuruyor. Romatizma hastalığının ücretsiz tedavi etmeyi hedefleyen merkezler Türkler'in yoğun olduğu şehir ve kasabalarda kurulacak. Hareket Tedavi Merkezleri'nde Türk fizyoterapistler görev yapacak.

Masrafları sağlık kasası karşılıyor
Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin, romatizmanın vücut hareketlerini engelleyen bir eklem ağrısı olduğunu söyledi. Haraket Tedavi Merkezleri'nde uygulanacak tedavilerin gruplarla birlikte yapılacağına işaret eden Dr. Bilgin, "Romatizmal ağrıları olanlar, bu merkezlerimize gelerek gruplara katılabilir. Türk fizyoterapistler yönetiminde hareket tedavisine başlayabilirler. Bunun için yol paraları dahil bütün masraflar sağlık kasası tarafından karşılanıyor. Uygulamaya Frankfurt yakınlarındaki Dreieich'ta başladık. Frankfurt, Giessen ve Kassel'de de tedavi merkezleri yakın zamanda kurulacak" dedi.

Harekek tedavisinin hedefleri
İlk uygulamayı başlatan fizyoterapist Barış Güngör, "Hareket tedavisi ile ağrıların azaltılması, eklemlerin hareketliliğinin sağlanması, kas fonksiyonlarının korunması, yaşam kalitesinin iyileştirilmesidir" dedi, Güngör, ayrıca tek ve grup terapisi olarak sunulacak fizik tedavinin yanı sıra, merkezlerde fonksiyonel hareket yapma imkanı sunulacağını söyledi.

Bizi arayın
Hareket Tedavi Merkezleri'ne katılmak isteyenlerin, doğrudan Türk Alman Sağlık Vakfı'nın 0641-966116-14 nolu telefonundan Çiğdem Bilgin, 0641-966116-22 nolu telefonundan da Ayla Gediz'e müracaat etmeleri istendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!