Rıza Kayaalp Weingarten'ı kurtaramadı

Güncelleme Tarihi:

Rıza Kayaalp Weingartenı kurtaramadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2012 11:14

Almanya 1. Güreş Ligi Play-Off çeyrek finallerin ilk maçları hafta sonu yapıldı.

Haberin Devamı

Güney grubunu lider bitirerek Play-Off'lara kalan Weingarten Türkiye'den finaller için getirdiği Londra Olimpiyat üçüncüsü 120 kilo güreşçisi Rıza Kayaalp rakibini 3-0 yenmesine rağmen takımının yenilgiden kurtaramadı. Samet Dülger'li Nendingen deplasmanda Luckenwalder'i 22 puan farkla yenerek yarı finali garantileyen ilk takım oldu. Barış Bağlan'ın çalıştırdığı Maniz 88 deplasmanda Adelhausen'i 22-15 mağlup etti ve büyük avantaj elde etti. Hüseyin Karaman'ın takımı Köllerbach da konuk olduğu Burghausen'u 20-17 yendi.

Güney grubunu Türk milli güreşçileri sayesinde lider bitiren Weingarten, Play-Off'larda 4 Türk güreşçiyi getiremediği için büyük sıkıntıya girdi. Büyük zorluklarla 120 kiloda Dünya ve Avrupa Şampiyonu, son olarakta Londra Olimpiyatları'nda bronz madalya alan sporcumuz Rıza Kayaalp'i getirebildiklerini söyleyen Weingarten yöneticileri, "Türkiye'de yapılan Grekoromen Şampiyonası yüzünden Türkiye'den sporcu getiremedik. Bu da bizi büyük sıkıntıya soktu" diye konuştu.

120 kiloda Weingarten adına güreşen Rıza Kayaalp çıktığı ilk müsabakada, İsveçli olimpiyat madalyalı Johan Euren'ı yendiği maçta ayakta alkışlandı. Takımına üç puan kazandıran milli güreşçimiz maçtan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Alman Güreş Ligi'nde ilk defa güreşmem beni çok heyecanlandırdı. Buradaki atmosfer gerçekten büyüleyici. Türkiye'de bu kadar seyirciyi arkanızda görmeniz imkansız. Almanya'da Ata sporumuz güreşin sevilmesi beni çok sevindirdi. Bugün ben elimden geleni yaptım. Takımımız yenildi. Ancak bir maç daha var. Henüz herşey bitmedi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!