Reutlingen de imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Reutlingen de imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2012 12:18

Almanya’da 2006yılında iş dünyasıile ülkedeki kamukurum ve kuruluşlarındaçeşitliliğiarttırmak üzere kurulan ‘ÇeşitlilikSözleşmesi’nin (Charta der Vielfalt) birüyesi de Reutlingen Belediyesi oldu.

Haberin Devamı

Sözleşmenin imzalanması dolayısıyla düzenlenen törende Belediye Başkanı Barbara Bosch’a üyelik belgesini Baden-Württemberg Uyum Bakanı Bilkay Öney verdi.

Törende kısa bir konuşma yapan Bakan Öney Reutlingen Belediyesini uyum konusundaki çalışmaları nedeniyle övdü. Öney ayrıca ‘Çeşitlilik Sözleşmesi’ üyeliğinin Belediye’nin ve Reutlingen’in uyum konusuna ne kadar büyük önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu belirterek, “Bu çok güzel bir şey” dedi.


İleride karşılaşılacak problemleri birlikte çözebileceklerini ifade ederken “Hadi hep birlikte uyum politikasını ileriye taşıyalım. Açık, aktif ve cesaretle bunu gerçekleştirelim” diye konuştu. Reutlingen Belediye Başkanı Barbara Bosch ise “Şehrimizde 135 milletten Δ insan yaşıyor. Nüfusumuzun yüzde 35’i göçmen kökenliler oluşturuyor. Yine Reutlingen’de yaşayan insanların yüzde 15’i yabancı ülke pasaportu taşıyor. Önümüzdeki yıllarda kurum olarak bu verileri daha çok dikkate alacağız. Ama bu değişim bugünden yarına olmuyor. Zamana ihtiyacımız var” dedi.

MERKEL DESTEKLİYOR

Hürriyet’in de içinde bulunduğu sözleşme 2006 yılında iş dünyasının önemli şirketlerinin öncülüğü ile uygulandı ve Başbakan Merkel’ın desteğini aldı. Son rakamlara göre bin 250 büyük ve orta ölçekli şirketin yanı sıra birçok kamu kurum ve kuruluşu bu sözleşmenin altına imza atmış. Baden-Württemberg Eyaleti’nde 50’nin üzerinde Şirket bu girişimin üyesi iken Stuttgart ve Ravensburg’tan sonra Reutlingen üçüncü kamu kurumu üyesi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!